Saved by the bell, in Vlaanderen en Wereldwijd


Op vrijdag 5 oktober, internationale dag van de leerkracht, vraagt Studio Globo aandacht voor gelijke onderwijskansen, wereldwijd. Met een poster-kalender en educatieve pakketten, aangepast aan de leeftijd, duiken de leerlingen gedurende een lesuur onder in het mondiale onderwijs. Ze krijgen een genuanceerd beeld, proeven de rijkdom van diversiteit en worden wakkere wereldburgers. Leerlingen in het Zuiden verwerken op hetzelfde moment dezelfde lessen. Op het hoogtepunt van de dag gaan bellen luiden in Kuregem, Malaipatti, Casaca, Davao, Ichuña, Bongo... Ook op uw school?

Elke school ontvangt een poster-kalender met meer informatie. Registreer je deelname op www.studioglobo.be/savedbythebell en download gratis de educatieve pakketten.

Dezelfde dag nodigt Studio Globo leraren, onderwijsbegeleiders, docenten en ngo-medewerkers uit voor de creatieve studienamiddag ‘Extra Globo’. Met werkwinkels rond mondiaal en intercultureel leren, de apotheose van ‘Saved by the bell’ en een feestelijke receptie naar aanleiding van 20 jaar werking rond mondiaal en intercultureel leren.

  • Plaats: Ehsal-hogeschool, campus Nieuwland in Brussel - vrijdag 5 oktober, om 13 uur.
  • Deelname is gratis en inschrijven kan via www.studioglobo.be/extraglobo

 

Deel dit artikel