Solidariteitsmissie Libanon - Geneeskunde voor de Derde Wereld

Op 18 augustus vertrekt een solidariteitsdelegatie van Geneeskunde voor de Derde Wereld (G3W) naar Libanon. Ze gaat de eerste schijf van de financiële steuncampagne overmaken aan de Libanese ngo Secours populaire libanais en aan het Palestijns Human Call-hospitaal in Saïda. De delegatie neemt ook 400 kg medicamenten mee. Tijdens de missie zullen getuigenissen worden verzameld van de Israëlische oorlogsmisdaden. G3W zal ter plaatse met Libanese en Palestijnse organisaties bekijken welke verdere solidariteitsprojecten mogelijk zijn.


Danny Claes, verantwoordelijke voor de partnerwerking van Geneeskunde voor de Derde Wereld, leidt de delegatie. Marthe Franssen is huisarts in Le Renfort, het centrum van Geneeskunde voor het Volk in Molenbeek. Zij zal vooral oog hebben voor de medische situatie en de humanitaire hulpverlening. Selma Benkhelifa is advocaat bij Progress Lawyers Network in Brussel, en zal de schendingen van het internationaal recht door Israël documenteren. Er gaat ook een vertegenwoordiger van de Secours populaire libanais in België mee, Pierre Abou Zeid, ideaal als tussenpersoon met de lokale partners.

Steun de solidariteitsmissie en de medische projecten van Geneeskunde voor de Derde Wereld in Libanon: 001-1951388-18, met vermelding “Libanon”.

Nodig een delegatielid uit voor een conferentie, een solidariteitsmaaltijd, een meeting, een interview,…: info@g3w.be, tel. 02/209.23.60, www.g3w.be 

Doe mee met de campagne ‘Een toekomst voor Palestina’ van intal, de beweging waarvan Geneeskunde voor de Derde Wereld deel uitmaakt: info@intal.be, tel. 02/209.23.50, www.intal.be 

intal DOOR:

Deel dit artikel