Stel je kandidaat – Uitnodiging Zomercursus Internationaal Humanitair Recht

Stel je kandidaat – Uitnodiging Zomercursus Internationaal Humanitair Recht

Van 29 juni tot 9 juli 2009 organiseert het Internationale Rode Kruiscomité (ICRC), in samenwerking met een plaatselijke nationale Rode Kruisvereniging, een cursus internationaal humanitair recht (IHR) in Warschau, Polen.

Voor wie?
Studenten en afgestudeerden in rechten of internationale betrekkingen met kennis van internationaal publiekrecht;
Personen die actief zijn in een domein dat aan het IHR gerelateerd is (voorkennis van internationaal recht is dan geen vereiste);
Met een zeer goede beheersing van het Engels. 


Waarom?
Deze zomercursus (27ste editie) is bedoeld om de kennis van het IHR bij de deelnemers verder uit te diepen. Er wordt eveneens aandacht geschonken aan de rol van de Internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanbeweging als bewaker en verspreider van het IHR. 

Praktische informatie
Het inschrijvingsgeld, dat ook de verblijfskosten en het cursusmateriaal dekt, bedraagt 600 euro;

Meer informatie over het programma:

Stuur het inschrijvingsformulier samen met een motivatiebrief en CV vóór 23 mei naar: Rode Kruis-Vlaanderen, Humanitair Recht, Motstraat 40, 2800 Mechelen of via email: adrianne.waldt@rodekruis.be - fax: 015 44 33 05, tel: 015 44 35 19.  

Het totale aantal deelnemers aan de internationale cursus is beperkt tot 40. De definitieve selectie van de kandidaten gebeurt door het Internationale Rode Kruiscomité en zal op 1 juni worden bekendgemaakt.

IHR-berichten ontvangen?
Heb je interesse om ad-hoc nieuwsberichten te ontvangen naar aanleiding van recente ontwikkelingen op het vlak van IHR? Schrijf je dan nu in: http://nieuwsbrieven.rodekruis.be

 

Deel dit artikel