The Big Shift: Wereldbank moet voor 100% hernieuwbaar gaan

the-big-shift-global-banner

De doelstelling van de Wereldbank is om op 1 generatie tijd de extreme armoede de wereld uit te helpen. De bank geeft toe dat de klimaatverandering een impact heeft op de armste mensen op deze planeet. Tegelijk steunt ze echter nog steeds bijzonder veel projecten die bijdragen aan de klimaatverandering.

Uit onderzoek dat 11.11.11 vorig jaar publiceerde, blijkt dat de Wereldbank blijft investeren in fossiele brandstoffen en dat het geïnvesteerde bedrag zelfs stijgt. Sinds 2012 ging gemiddeld 2,8 miljard US dollar naar projecten die te maken hebben met olie, gas en steenkool. In 2011 was dit nog 1,9 miljard dollar. In 2014 was het al 3,3 miljard. Deze investeringen zijn ook systematisch groter dan die in duurzame energie. Ze zijn niet in het voordeel van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen en verergeren het klimaatprobleem.

De nieuwe campagne The Big Shift, gesteund door 11.11.11, vraagt de Wereldbank om al zijn investeringen in fossiele brandstoffen stop te zetten en ze te heroriënteren naar hernieuwbare energie.

The Big Shift wil dat alle mensen toegang hebben tot betaalbare hernieuwbare energie. Wij willen een wereld zonder gezondheidsproblemen veroorzaakt door vervuiling of angst voor de klimaatverandering. Meer dan een miljard mensen hebben geen toegang tot energie, laat staan propere energie, dus er is nog een lange weg af te leggen.

11.11.11 DOOR:

Ook jij kan helpen

Vraag Jim Yong Kim, de voorzitter van de Wereldbank, om niet meer te investeren in fossiele brandstoffen via https://bigshiftglobal.org.

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels