Uitstoot van grootste bedrijven blijft stijgen

medium 653797242[bluestar_tam via photopin cc]


De uitstoot van broeikasgassen door de vijfhonderd grootste bedrijven ter wereld daalt niet. Integendeel: tussen 2010 en 2013 stegen ze met 3,1 procent.


De vijfhonderd grootste bedrijven ter wereld zijn samen goed voor meer dan 10 procent van de menselijke uitstoot van broeikasgassen. Het grootste deel daarvan zit zelfs geconcentreerd bij de vijftig grootste, die met 7,9 procent het leeuwendeel van die 10 procent voor hun rekening nemen, blijkt uit een nieuw rapport van Thomson Reuters in samenwerking met BSD consulting.

Om de ergste gevolgen van de klimaatverandering te vermijden, moest de uitstoot van de bedrijven tussen 2010 en 2013 gedaald zijn met zo'n 4,2 procent volgens het VN-milieuagentschap Unep. Maar in werkelijkheid steeg de uitstoot met 3,1 procent in die periode.

Consument

"Tijdens de VN-klimaatconferentie in Lima nog bleek de hoogdringendheid van inspanningen om de uitstoot te verminderen om de impact van de klimaatverandering te beperken", zegt Tim Nixon, directeur Duurzaamheid bij Thomson Reuters en medeauteur van het rapport.

Maar dat is niet enkel de taak van de bedrijven, zegt hij. "We hopen dat dit rapport kan bijdragen aan de discussie rond de uitstoot van de vijfhonderd grootste bedrijven, maar tegelijk is het belangrijk te bedenken dat ook wij als consument allemaal een rol spelen in deze discussie."BRON:
IPS
IPS DOOR:

Deel dit artikel