Verslag van het debat 'België is geen eiland'

Voor een volle zaal van 800 geïnteresseerden debatteerden partijvoorzitters en parlementairen om de aanwezige kiezers te overtuigen van hun visie op een rechtvaardige wereld. Het werd een geanimeerd debat zowel op het podium als op twitter.

Zagen alle partijen dan toch een potentieel in kiezers met een internationale interesse? Het zal afwachten zijn tot de regeringsverklaring op tafel ligt of de geeneilandpolitiek hierin een plaatsje krijgt.

Als 11.11.11 zijn we uiteraard erg tevreden met zoveel aandacht voor toch wel vaak moeilijke ver-van-mijn-bed thema's. Politiek kunnen we nu verder met een aantal soms wel verrassende uitspraken. Zo waren alle partijen het er over eens dat er politieke voorwaarden aan hulp gesteld mogen worden, zolang de sancties gericht zijn op de leiders van de landen en niet hun bevolking. 

Dat zelfs Open Vld toegaf dat ontwikkelingssamenwerking resultaten boekt, was leuk om horen. Bovendien liet N-VA weten dat een vermogens(winst)belasting geen taboe is voor hen.

Veel werk aan de winkel dus voor 11.11.11 om er voor te zorgen dat deze uitspraken ook effectief opgenomen worden in het regeerakkoord.

Het hele debat in fragmenten opgesplitst 
Deel dit artikel