VIA Don Bosco plant hulp voor heropbouw Filipijnen

FIL 4Een week nadat de supertyfoon Haiyan de Filipijnen trof, is er nog steeds veel onzekerheid over de schaal van de vernieling en de menselijke kost. De financiële schade wordt momenteel op 14 miljard dollar geschat. In totaal zijn wellicht 4 miljoen mensen getroffen door de supertyfoon.


De storm is gaan liggen, maar het is nu een enorme uitdaging om toegang te krijgen tot de zwaarst getroffen gebieden. Bruggen en wegen zijn vernietigd, belangrijke infrastructuur is verdwenen of functioneert niet meer, telefoonlijnen worden voortdurend onderbroken en op vele plaatsen is de elektriciteit afgesloten. Hulporganisaties hebben het bijzonder moeilijk om hun werk te doen.

De Don Bosco familie ter plaatse is volop in actie geschoten. Vorige week werden al 30.000 hulppakketten met tenten, water en voedsel en medicijnen verdeeld. Deze week wordt dat aantal verdubbeld. 

 

Heropbouw

FIL 3
Vanaf volgende week worden plannen gemaakt voor de heropbouw van de getroffen scholen en jeugdcentra. De ramp stelt de Don Bosco familie voor nieuwe uitdagingen. Hoe de schade herstellen? Hoe de Don Bosco scholen zo snel mogelijk weer op gang brengen? Want dat zijn echt plaatsen waar kinderen en jongeren veilig kunnen zijn.

Ondertussen lanceert VIA Don Bosco samen met andere Belgische structurele ngo's een initatief voor heropbouw. Om ervoor te zorgen dat de financiële hulp zo efficient mogelijk wordt ingezet, werken wij ook nauw samen met de andere ngo's van het Don Bosco Network, en met het ontwikkelingsbureau ter plaatse.

Deel dit artikel