Wereldsolidariteit strijdt ook in 2018 voor #cleanekleren

cleanekleren2018

Een supporterstruitje is om in te kaderen. Je koestert het. Je hebt er dan ook veel voor betaald. Maar wist je dat de kledingarbeidsters in Azië die jouw truitje maken, dat doen voor een hongerloon waarvan ze amper kunnen leven? Dit moet veranderen.

Op donderdag 22 maart klonk het startschot voor jaar 2 van #cleanekleren. Ook dit keer zetten 11.11.11-lid Wereldsolidariteit en zijn campagnepartners zich in voor kledingarbeidsters in Azië. Met onze partners in Bangladesh, Cambodja en Indonesië strijden we voor een leefbaar loon en veilige werkomstandigheden.

Adembenemende beelden

Fotografe Lieve Blancquaert ging in januari voor ons naar Bangladesh om beelden te maken van vrouwen die onze kleren stikken. Ze ontmoette er verschillende overlevenden van de Rana Plazaramp. Vijf jaar geleden – op 24 april 2013 – stortte in Dhaka (hoofdstad van Bangladesh) het fabriekscomplex Rana Plaza in. Het was wereldnieuws: 1.138 doden en meer dan 2.000 gewonden was de trieste balans.

Het contrast tussen wij in onze mooie winkels en zij die onze kleren maken is enorm

Blancquaert kwam terug naar België met adembenemende beelden, waaronder onze straffe campagnevisual, en een grote verontwaardiging: "Het hakt er echt in als je met de personen zelf te maken krijgt. Er is een enorm contrast tussen wij die in mooie winkels onze kledij kopen en de mensen die ze voor ons maken. Wij hebben daar vaak geen idee van. Er is natuurlijk al veel veranderd, maar die lonen moeten echt omhoog, want dat is wat het hele systeem in stand houdt."

Meer in-depth stories over kledingarbeidsters kan je terugvinden op onze website.

Wil jij helpen?

Teken de petitie en zet ook je vrienden & familie aan om dit te doen.
Wil je nog meer doen? Neem een kijkje op onze website en doe mee aan tal van acties.

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels