ZebrArt geeft Oscar aan minister van Cultuur (28 februari)

Culturele sector moet blijvend investeren in gevlucht talent
_d701098Vandaag overhandigde ZebrArt, platform voor gevluchte kunstenaars van Vluchtelingenwerk, een Oscar aan de minister van Cultuur, Joke Schauvliege. Dit om haar te bedanken voor haar bijdrage aan het succes van de ZebrArt-artiesten en om samen met haar de culturele sector blijvend aan te moedigen om te investeren in gevlucht talent.

Tijdens de prijsuitreiking kregen ook enkele ZebrArt-kunstenaars een Oscar overhandigd waaronder Jérémie Hakeschimana. Jérémie schreef de muziek voor de Belgische kortfilm Na Wéwé die genomineerd werd voor een oscar! Een feestelijk feit op een onzeker moment voor ZebrArt. De werking van ZebrArt wordt immers niet structureel ondersteund waardoor de toekomst van ZebrArt jaar na jaar onzeker blijft.

‘Vluchtelingenwerk en ZebrArt zijn blij dat een ZebrArt-artiest zo succesvol is in zijn carrière. Niet alleen Jérémie werkt aan een succesvolle carrière binnen ZebrArt; heel wat ZebrArt-kunstenaars hebben boeken geschreven, prijzen gewonnen, toneelstukken gemaakt, …,’ zegt Els Keytsman, directeur Vluchtelingenwerk. ‘Het succes van ZebrArt toont aan dat het belangrijk is dat de culturele sector blijft investeren in nieuw gevlucht talent en dat ZebrArt kan blijven verder bestaan,’ vervolgt Keytsman.

Tijdens de prijsuitreiking gaf ZebrArt een open brief aan de minister waarin de minister werd gevraagd blijvend te pleiten voor het talent van nieuwkomers en gevlucht talent in het bijzonder, en niet op te houden Zebrart op alle mogelijke manieren te verdedigen en te ondersteunen.

ZebrArt brengt gevluchte kunstenaars in contact met de culturele sector en met elkaar. ZebrArt geeft advies op maat, informeert de artiesten over de sector en promoot hen via www.zebrart.be

Persinfo

In bijlage vindt u een persdossier met profielen van enkele ZebrArt-kunstenaars die beschikbaar zijn voor interviews. Voor ZebrArt en Vluchtelingenwerk voert directeur Els Keytsman het woord.

hier vindt u enkele foto's van de actieArtur Eranosian)

Vluchtelingenwerk DOOR:

Deel dit artikel