De Kaliwadam is gewoon te gek voor woorden

Mensen ondertekenen een petitie tegen de Kaliwadam

Onze Filipijnse partner Freedom From Debt Coalition (FDC) voert samen met het netwerk Stop de Kaliwadam stevig lobbywerk om de bouw van deze dam tegen te houden. Ze boekten alvast één groot succes.

Met alle Chinezen 

In 2018 ondertekende de Filipijnse president Duterte een contract met zijn Chinese evenknie om met deze dam de hoofdstad Manilla te voorzien van voldoende drinkwater voor haar groeiende bevolking. Klinkt noodzakelijk en rationeel? Wacht totdat je de details hoort.

De grote verdwijntruc

Eerst en vooral moet de inheemse bevolking wijken. Meer dan 1.000 families moeten hun hebben en houden nog dit jaar achterlaten. Buiten hun wil en zonder inspraak.

Daarnaast verdwijnt met de Kaliwadam alweer een stuk van het regenwoud. Opnieuw een stap achteruit in de strijd tegen de klimaatopwarming. En dat in een land dat sowieso al kwetsbaar is voor natuurrampen.

Tenslotte is deze dam simpelweg overbodig. Manilla beschikt al over een extra dam. Met de nodige herstellingswerken kan zij de hoofdstad van evenveel drinkwater voorzien als de Kaliwadam. 

Dan is deze dam toch al te gek?

Toch succes

Gelukkig blijven we niet bij de pakken zitten. Onze partner FDC sloeg de handen in elkaar met het netwerk Stop de Kaliwadam. Dankzij o.a. een petitie kregen ze een financiering voor de restauratie van de al bestaande dam voor mekaar. Maar als ze Duterte helemaal willen overtuigen, hebben ze nog veel werk voor de boeg. 

 

Ook jij kan helpen om deze noodlottige en overbodige situatie te voorkomen. 

Ja, ik doe een gift

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels