Belmundo

belmundo-2020

Belmundo is een jaarlijks activiteitenfestival in Gent dat internationale solidariteit op de voorgrond plaatst. Een heleboel Gentse organisaties organiseren een maand lang tientallen activiteiten: fototentoonstelling, films, getuitenissen, etentjes ... . Kortom, voor elk wat wils.

Gender – gedefinieerd als de verschillende rollen en statussen die de maatschappij toekent aan individuen aan de hand van beide seksen – gaat niet alleen over individuele identiteit, maar vooral over structurele ongelijkheid. Denk maar aan de loonkloof: vrouwen verdienen wereldwijd gemiddeld zo'n 23% minder loon dan mannen, of de vaststelling dat seksuele voorkeur of genderidentiteit heel frequent samengaat met systematische schendingen van de mensenrechten.

Met Belmundo bouwt 11.11.11, in samenwerking met Stad Gent en meer dan 50 andere organisaties uit verschillende sectoren, bruggen. We tonen aan dat we allemaal streven naar een gendergelijke samenleving: iedereen verdient dezelfde rechten, verantwoordelijkheden, keuzes en kansen in de maatschappij.

We bieden een waaier aan van interessante activiteiten. Kom luisteren naar getuigen uit Latijns-Amerika die je onderdompelen in het thema. Laat je meevoeren naar andere oorden met Cinema Belmundo. In het Vredeshuis, Amsab, Eetcafé Toreke en UZ Gent kan je fototentoonstellingen bezoeken, elk met een unieke insteek. En nog zo veel meer.

Zet maart met stip in je agenda en ga op ontdekking in het uiterst boeiende activiteitenaanbod van Belmundo!

 

Aangebracht door

Locatie

Diverse locaties
9000 Gent
België

Meer informatie

www.belmundo.gent/

Datum & Tijdstip

Van zo 01 mrt tot di 31 mrt

Deel deze activiteit