SDG Forum

Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) van, voor en door iedereen

Van, voor en door iedereen: dat is de baseline van het SDG Forum. De overheid, de maatschappelijke organisaties en de bedrijfswereld werken samen aan een dag vol interactieve workshops, debatten en panelgesprekken rond de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of SDG's. Ontdek wat elke speler in de samenleving denkt over de grote duurzaamheidsvraagstukken en wat te doen om onze wereld leefbaar te houden.

Van iedereen: Op 25 september 2015 ondertekenden 193 VN-lidstaten, in naam van hun bevolking, een nieuwe agenda met horizon 2030. Deze bevat 17 doelstellingen om onze wereld weer op het pad van duurzame ontwikkeling te krijgen.

Voor iedereen: De SDG's richten zich op de belangrijkste actuele uitdagingen, zowel op economisch, sociaal als ecologisch vlak. Hierbij wordt het principe 'niemand blijft achter' sterk benadrukt. Als de doelstellingen niet slagen, gaat dat ten koste van de planeet, van onszelf en vooral van de generaties na ons.

Door iedereen: De SDGs zijn vooral een wij-verhaal. Elke persoon, elk bedrijf, elke organisatie, elk dorp, elke stad of andere overheid heeft iets bij te dragen en liefst samen. De doelstellingen breken met het hokjesdenken en leiden tot onverwachte samenwerkingen aan gemeenschappelijke bekommernissen.

Bekijk hier het programma.

Aangebracht door

Locatie

Flagey
Heilig-Kruisplein
1050 Elsene
Belgiƫ

Meer informatie

www.sdgs.be/nl/sdg-forum

Datum & Tijdstip

di 23 okt van 08:30 - 21:00

Deel deze activiteit