Zuidcafé Rwanda: toonbeeld of dictatuur?

ZuidCafeRwandaindeRoma

In 1994 vond in Rwanda de genocide plaats. Waar staat het land 25 jaar later? Welke balans kan het regime van president Kagame voorleggen?

Voor de ene is Rwanda een toonbeeld van wederopbouw en ontwikkeling, voor de andere een gewelddadige dictatuur. Tegenstrijdige berichten, een gepolariseerd debat. Het Zuidcafé wil hierin nuance aanbrengen met twee kenners.

Prof. An Ansoms (UCL) doet al meer dan 15 jaar onderzoek naar de levenssituatie van de Rwandezen. Ze gaat in op wat de economische situatie nu concreet betekent voor de mensen. Wat verandert er? Voor wie? Hoe duurzaam is de situatie?

Laurien Ntezimana (oprichter van AMI, UPABP, UPA) werkt al meer dan 30 jaar mee aan verzoening in zijn land. Hoe omgaan met elkaar na een burgeroorlog en genocide? Hoe is het 25 jaar later gesteld met de verdeeldheid en de spanningen?

Guy Poppe leidt de avond in. Als VRT-journalist reisde hij de voorbije 40 jaar regelmatig naar de regio. Hij modereert het gesprek tussen sprekers en publiek.

Praktisch

Dinsdag 12 maart 
20:00 uur

De Roma
Turnhoutsebaan 286
2140, Borgerhout

€5


> Tickets kan je hier bestellen.

Het Zuidcafé is een initiatief van Oxfam-Wereldwinkels, 11.11.11 en Broederlijk Delen i.s.m. Mo*Magazine en De Roma en met de financiële steun van de Provincie Antwerpen.

 

Aangebracht door

Locatie

De Roma
Turnhoutsebaan 286
2140 Borgerhout
België

Datum & Tijdstip

di 12 mrt van 20:00 - 22:30

Deel deze activiteit