11.11.11: vraag en antwoord

Wat doet 11.11.11?

Wellicht ken je 11.11.11 vooral van de campagne die elk jaar doorgaat rond 11 november. Vele tienduizenden sympathisanten en vrijwilligers gaan dan de straat op voor ons, nemen deel aan onze activiteiten of organiseren zelf een activiteit. Maar ook de andere 11 maanden van het jaar zitten we niet stil. 

In het Zuiden

We vinden het belangrijk dat er overal scholen en ziekenhuizen zijn. Maar nóg belangrijker is dat landen zelf onderwijs en gezondheidszorg organiseren, dat ze alle basisrechten garanderen en de democratie respecteren.

Daarom kiezen we voor oplossingen op lange termijn. We steunen partnerorganisaties in DR Congo, Rwanda, Burundi, Peru, Ecuador, Bolivia, de Filipijnen en Indonesië. Zij strijden voor een open, tolerante maatschappij en tegen ongelijkheid. Ook mensenrechtenverdedigers kunnen rekenen op onze steun.

Via de Vlaamse organisaties die lid zijn van onze koepelwerking  steunen we ook projecten en partners in andere landen. 


In het Noorden


We beïnvloeden onze politici, zowel op Vlaams, federaal, Europees en internationaal niveau. Want door de juiste beslissingen te nemen kunnen zij de armoede en het onrecht in de wereld sterk verminderen. 

Met debatten, lezingen, campagnes en scholenwerking stimuleren we iedereen om na te denken over ongelijkheid, duurzame ontwikkeling en rechtvaardigheid .

 

Waar komt het geld van 11.11.11 vandaan en waar gaat het naartoe?

Onze belangrijkste inkomstenbron is uiteraard de jaarlijkse 11.11.11-campagne. Daarnaast ontvangen we elk jaar bijna evenveel middelen van de federale overheid, maar ook de Vlaamse overheid en verschillende Vlaamse provincies en steden dragen hun steentje bij.

De inkomsten van de campagne worden steeds op dezelfde manier verdeeld. 70% van de inkomsten gaat naar het Zuiden via eigen projecten en projecten van onze leden, 30% van de inkomsten besteden we aan educatie en beleidsbeïnvloeding.

campagneopbrengst-2018

Meer cijfers

  • Een gedetailleerd overzicht van de opbrengsten van de 11.11.11-campagnes vind je hier.
  • Meer informatie over de inkomsten en uitgaven van 11.11.11 vind je op de laatste pagina’s van onze activiteitenverslagen.

Hoeveel verdient de directeur van 11.11.11?


Het 11.11.11-personeel is ingedeeld in 8 looncategorieën. Looncategorie 8 is voorbehouden voor de algemeen directeur. Het brutomaandloon van de directeur van 11.11.11 bedroeg op 1 januari 2018 € 5.242,15. Hij krijgt ook een dertiende maand en dubbel vakantiegeld.

Hoe kan je 11.11.11 steunen?

Doe een online gift (vanaf 40 euro per jaar ontvang je een fiscaal attest waardoor je 45% van je gift kan recupereren via je belastingen) of steun ons elke maand met een vaste gift.

Koop iets in onze webwinkel. Met onze unieke kalender of uitgebreid gamma aan wenskaarten doe je altijd iemand plezier.

Heb je iets te vieren en wil je 11.11.11 laten meevieren? Vraag dan de genodigden om het cadeau in de vorm van een gift aan 11.11.11 te schenken. Nog een laatste tip: neem 11.11.11 op in je testament. Ook als je er niet meer bent, kan je het verschil maken voor mensen in het Zuiden.

Op onze steunpagina vind je alle informatie. Alvast bedankt.

Hoe kan je meedoen met 11.11.11?

Een beweging als 11.11.11 staat of valt met haar vrijwilligers. Je kan onze acties versterken, onrecht aankaarten, oplossingen aanreiken, geld inzamelen tijdens de campagne en nog veel meer.

Waar ben je goed in ? Wat doe je graag? Heb je veel vrije tijd of slechts enkele uurtjes? Het maakt niet uit. Bij de vrijwilligers van 11.11.11 is er voor elk wat wils. Kijk hier wat je allemaal kan doen en word 1 van 11.11.11.

 

Deel dit artikel