Actie in Congo voor gezonde voeding en propere straten

Op 7 April 2018 kwamen onze lokale partners op straat voor het recht op gezondheid in vier Congolese provincies. In het kader van de internationale campagne #health4all werden prikacties georganiseerd voor gezonde voeding en minder afval in de volkswijken van Kinshasa, Lubumbashi, Goma en Bukavu.

 

Het recht op gezondheid voor iedereen

Voor onze partners was dit het uitgelezen moment om aandacht op te eisen voor het recht op gezondheid. Ze maken deel uit van de internationale beweging die 07 april uitroepen tot dag voor het recht op gezondheid.

 

Jongeren, ouderen, vrouwen en mannen

De partners van G3W betrekken iedereen in hun strijd voor de belangen van de hele gemeenschap.

Verschillende generaties doen mee aan de prikacties. Jongeren kwamen op straat om het vuil uit de afvoerkanalen langs de straten te halen. Ouderen stonden vooral in voor de logistieke organisatie. Vrouwen en mannen staken hun handen uit de mouwen om op grote schaal het afval in hun volkswijken op te ruimen.

 

Focus op gezonde voeding en bewaring

Voor deze editie van de internationale dag van gezondheid werd ook het accent gelegd op voeding en de manier waarop voeding wordt blootgesteld aan stof, bacteriƫn en insecten in de volkswijken. De malewa-mama's, vrouwen die eetkraampjes opstellen in de straten, werden gesensibiliseerd over de gevolgen van slechte bewaring en onbedekt voedsel.

 

Viva Salud DOOR:

Auteur: Lies Busselen - G3W

Deel dit artikel