Fout
  • De pagina die je probeert te bereiken bestaat niet.

En route - Onderweg naar beter?

En route - Onderweg naar beter?

In 2017 stellen we migratie en vluchtelingen centraal in onze campagne. In het kader daarvan trokken we samen met fotograaf Keoma Zec naar het West-Afrikaanse land Niger. Door het land lopen verschillende migratieroutes vanuit West-Afrika.

In de Nigerese woestijnstad Agadez arriveren jaarlijks duizenden migranten. Ze belanden in ghetto's en wachten er tot ze de woestijn kunnen oversteken naar Libië of Algerije. Van daaruit wagen sommigen de tocht naar Europa.
De beelden die ons het meest bijbleven bundelden we in een fototentoonstelling.

EXPO

En Route. Onderweg naar Beter.
Migratie door het oog van Keoma Zec

  • Van 9 tot 30 september – Bibliotheek Permeke – Kubus

VERNISSAGE EN GESPREK

  • Zaterdag 16 september – 13 uur – Bibliotheek Permeke – Auditorium

Keoma Zec – fotograaf

De in Londen gebaseerde fotograaf bezocht verschillende vluchtelingenkampen om er fotoreeksen te maken. In 2017 trok hij met 11.11.11 naar Niger. Keoma Zec geeft tekst en uitleg bij de beelden van de tentoonstelling.

Flor Didden – beleidsmedewerker migratie 11.11.11

Interview over zijn reis naar Niger samen met Keoma Zec, over migratie vanuit West-Afrika en over de najaarscampagne van 11.11.11

Aminata Demba - actrice - presentatrice - reportagemaakster

Interview met fragmenten uit Pelikaanstraat 20. Een reportage van Leslie Verbeeck, Aminata Demba en Marijn Duijvestein. In deze reportage bekijkt Aminata welke gevolgen migratie heeft op de generaties die volgen. Aminata reist, in het voetspoor van haar overleden vader, naar Mali en ontdekt dat hij lang niet de enige was die naar het buitenland trok. Reizen zit de Malinezen blijkbaar in het bloed. Aminata ontmoet er ambitieuze vertrekkers, blijvers en terugkeerders.

Meron Knikman – Coördinatrice AdviesCentrum Migratie

Meron Knikman vertelt je meer over het Adviescentrum Migratie (ACM). Zij bieden socio-juridische hulpverlening aan iedereen die vragen heeft over hun verblijf en verblijfsprocedures in België.

Slam Poetry

Optreden: De jongeren van de jongerenwerking van het Adviescentrum Migratie brengen hun migratie-ervaringen in de vorm van Slam Poetry. Ze gingen hiervoor aan de slag met Carmien Michels (sinds november 2016 Europees Kampioen Poetry Slam).

Guy Poppe - gewezen journalist bij de VRT - zorgt voor de presentatie en interviews.

Filmvoorstelling 'Pelikaanstraat 20'

  • Woensdag 20 september - om 20 uur - in het auditorium van Bibliotheek Permeke.

Een reportage van Leslie Verbeeck, Aminata Demba en Marijn Duijvestein. In deze reportage bekijkt Aminata welke gevolgen migratie heeft op de generaties die volgen. Aminata reist, in het voetspoor van haar overleden vader, naar Mali en ontdekt dat hij lang niet de enige was die naar het buitenland trok. Reizen zit de Malinezen blijkbaar in het bloed. Aminata ontmoet er ambitieuze vertrekkers, blijvers en terugkeerders.

In samenwerking en met steun van Stad Antwerpen, Bibliotheek Permeke, Urban Bib, CAW Antwerpen en Antwerpen Boekenstad.

  • Wanneer?
  • Expo: van 9 tot 30 september
  • Vernissage en gesprek: op Zaterdag 16 september, van 13 tot 15 uur
  • Filmvoorstelling 'Pelikaanstraat 20': op Woensdag 20 september om 20 uur
  • Waar? Bibliotheek Permeke, De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen
  • Inschrijving: Deelname is gratis, voor 'Vernissage en gesprek' schrijf je hieronder in.

Op zaterdag 16 september organiseren we ook onze Kick Off .

 

 

Deel dit artikel