Gemeenteraadsverkiezingen 2018: zorg voor een sterk lokaal mondiaal beleid

Op 14 oktober 2018 trekken we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. De verkozen lokale bestuurders zullen het beleid van onze gemeente of stad vormgeven tot 2025. Maar hoe moet dit beleid eruitzien? Met welke sterke aanbevelingen kunnen we dit beleid beïnvloeden?

Memorandum

Verkiezingen zijn voor veel adviesorganen het uitgelezen moment om beleidsvoorstellen over te maken, zowel aan de huidige als aan de toekomstige bestuursploegen. 11.11.11 geeft leden van adviesraden, geëngageerde burgers, vrijwilligers en politici daarbij graag een duwtje in de rug. We bundelden alvast een aantal sleutelaanbevelingen in een memorandum.

tijdslijn memorandum

Daarnaast kan je het memorandum gebruiken als handleiding om je eigen lokale beleidsaanbevelingen op te stellen, aangepast aan de specifieke context van je gemeente of stad. Ook politici kunnen het gebruiken als inspiratiebron, net als alle burgers die willen stemmen voor beleidsmakers die kiezen voor een vreedzame, duurzame en sociaal rechtvaardige wereld.

Aan de slag

Gebruik het memorandum van 11.11.11 om je eigen lokale memorandum op te stellen. Bekijk met je adviesraad welke aanbevelingen haalbaar en relevant zijn en welke je echt belangrijk vindt en wil concretiseren.

Vormingen

Eind januari 2018 organiseert 11.11.11 verschillende regionale vormingen naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Meer info.

Vind je dit memorandum handig? Ga je ermee aan de slag in je adviesraad? Heb je vragen of suggesties? Laat het ons weten via gros@11.be of 02 536 11 60.

 

Deel dit artikel