Geneva Global Health Hub: onze rol in besluitvorming over globale gezondheidskwesties

G3W is een van de stichtende leden van de Geneva Global Health Hub. Dit initiatief bundelt krachten om het lobbywerk van gezondheidsorganisaties in Genève efficiënter te maken.


Voor een kleine organisatie als G3W kan deze samenwerking een belangrijke stap zijn om de stem van het volk te laten horen!

De aanwezigheid van vele agentschappen van de Verenigde Naties, waaronder het hoofdkwartier van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO), heeft Genève tot een van de sleutelsteden van de globale gezondheidslobby gemaakt. Medewerkers en vrijwilligers van G3W hebben de afgelopen jaren al aan verschillende activiteiten in Genève deelgenomen, vaak samen met activisten van de People's Health Movement (PHM).

De halfjaarlijkse WHO Watch, bijvoorbeeld, brengt een aantal gezondheidsactivisten naar Genève om het standpunt van de bevolking omtrent gezondheidskwesties duidelijk te maken aan de vertegenwoordigers van de World Health Assembly en andere belangrijke WHO vergaderingen. Omdat lobbyisten van de industrie meestal in groten getale aanwezig zijn, is het erg belangrijk dat activisten er zijn wanneer en waar belangrijke kwesties met een enorme impact op de gezondheid van mensen besproken worden.

Genève is wel een erg dure stad en er zijn voortdurend evenementen aan de gang. Daarom heeft een aantal burgerorganisaties zich verenigd in de Geneva Global Health Hub (G2H2). De G2H2 heeft een bescheiden secretariaat om relevante activiteiten in Genève op te volgen en te communiceren met de leden. Ze zal leden en andere activisten die workshops, vergaderingen en conferenties in Genève bijwonen ook helpen en degenen die niet fysiek aanwezig kunnen zijn op de hoogte houden.

We waren erbij op de stichtingsvergadering van G2H2 in mei 2016 en hebben besloten stichtend lid te worden. Voor een relatief kleine organisatie als de onze is het door samenwerkingsinitiatieven als G2H2 dat we een bijdrage kunnen leveren aan het laten horen van de stem van het volk in de wandelgangen van de macht en de besluitvorming inzake het recht op gezondheid.

 

Viva Salud DOOR:

Deel dit artikel