Handige hulp om je deelnemers echt bij een vorming te betrekken

ttt2

Je wil als trainer meer participatie van je deelnemers? G3W heeft een praktische gids voor je gemaakt met handige praktijktips en voorbeelden hoe je een vorming organiseert en je deelnemers activeert.

Alles draait tegenwoordig om participatie. Voelen je deelnemers zich betrokken bij een training, dan leren ze niet alleen van jou, maar ook van en aan elkaar.

Hoe krijg je je cursisten actief en hoe houd je ze bij de les? Het 'geheim van de smid' is dit: zorg voor voldoende uitdaging en voor actieve participatiemogelijkheden. Zó bouw je samen aan kennis, inzicht en vaardigheden.

Maak je de expertise en ervaring van je deelnemers tot uitgangspunt van je vormingsaanbod, dan blijven ze geen waarnemer of consument maar worden ze participant van je training. Zo haal je het maximum uit een opleiding!

Onze G3W-handleiding gaat puur over de educatieve aspecten van je training, niet over logistiek, registratie, kosten en benodigde apparatuur. Maar deze handleiding zit wel boordevol tips over evaluatie- en animatietechnieken.

Een training voorbereiden? Check de nieuwe G3W-handleiding.

Viva Salud DOOR:

Deel dit artikel