Olense noord-zuidraad roept minister de Block op om kinderen IS-strijders te repatriëren. Doe je mee?

Spelende kinderen in het vluchtelingenkamp Ketarmaya, Libanon

Verontwaardigd over de 3-delige docureeks van Rudi Vranckx en het politieke debat over de terugkeer van kinderen van Syriëstrijders kroop de Olense noord-zuidraad in de pen. Hij roept ook alle andere noord-zuidraden op om hetzelfde te doen. 

De raad adviseerde zijn gemeentebestuur om minister De Block, bevoegd voor Asiel en Migratie, aan te schrijven als gemeente Olen. In de brief, ondertussen ondertekend door de Olense schepen van Ontwikkelingssamenwerking, vraagt de gemeente de federale overheid om:

  • Belgische minderjarigen, en ter plaatse geboren kinderen van een Belgische vader of moeder van wie de Belgische nationaliteit nog niet officieel vaststaat, uit conflictzones te repatriëren in samenwerking met internationale organisaties.
  • alle inspanningen te leveren om die kinderen en jongeren te re-integreren in de Belgische samenleving, met alle professionele hulp die daarvoor nodig is.

 

Doe mee

De Olense noord-zuidraad roept op om met zoveel mogelijk gemeentelijke adviesraden voor ontwikkelingssamenwerking hetzelfde te doen. Want hoe meer signalen bij minister De Block toekomen, hoe meer druk ze ondervindt.

 

Doe je mee?

Download dan hierboven het advies en de brief aan Maggie De Block

Meer info of goede raad?

Wil je iets gelijkaardigs organiseren of heb je goede raad? Neem contact op met lokaalmondiaal@11.be

Deel dit artikel