Paascampagne voor Cuba 2011

paasfoldernlPasen komt er weer aan en dat betekent dat ook de Paascampagne voor Cuba weer wordt opgestart. Vanaf 14 maart gaan vrijwilligers van Geneeskunde voor de Derde Wereld aan de slag om zo veel mogelijk zakjes fair trade paaseitjes te verkopen. De opbrengst gaat dit jaar naar de vakbond van gezondheidswerkers in Guantanamo, Cuba.

In 2008 werd Cuba zwaar getroffen door drie opeenvolgende orkanen, waaronder de zwaarste orkaan in 50 jaar. Eén op zeven huizen in Cuba was verwoest of zwaar beschadigd. De schade liep op tot 20% van het Bruto Binnenlands Product, een enorme klap in het jaar dat ook wereldwijd de economische crisis toesloeg. Dat alles terwijl Cuba nog steeds te kampen heeft met de verstikkende economische blokkade van de VS. Doordat de overheid de heropbouw van de gezinswoningen prioriseert, bleven tot op heden een aantal gebouwen niet hersteld. Eén daarvan is het vakbondslokaal van de SNTS in Guantanamo.

Adrian, vakbondsman ter plaatse vertelt: "Het lokaal van onze vakbond werd ernstig beschadigd tijdens de orkaan die in 2008 over Cuba raasde. Hierdoor werd het sindsdien moeilijk om werken. Het ontbrak ons aan financiële middelen om het gebouw weer te herstellen en te kunnen gebruiken. Nochtans is zo'n lokaal nodig voor de goede werking van onze vakbond. In dit gebouw geven wij onze leden vorming over het syndicale werk, veiligheid op het werk, het voorkomen van ziekte op de werkvloer, leiden we syndicale inspecteurs op, ... Allemaal belangrijke taken om onze leden werkzaam in de gezondheissector goed te kunnen vertegenwoordigen. Iedereen is dan ook zeer dankbaar voor de hulp en solidariteit die we van jullie allemaal uit België mogen ontvangen."

De paascampagne van 2010 bracht 11.000€ op. Daarmee werd het vakbondslokaal in Villa Clara verbouwd en uitgerust.

Wil je ook zakjes verkopen bij familie, vrienden of in de werkkring? Stuur dan een mailtje naar info@g3w.be of bel ons: 02/ 209 23 65.

Je kan de Paascampagne van G3W ook volgen via Facebook

Viva Salud DOOR:

Deel dit artikel