SDG's in de gemeente

gemeente

Gemeenten kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de realisatie van de SDG's. Hun werking heeft immmers heel wat raakvlakken met de verschillende doelstellingen. Hun OCMW's bestrijden armoede, ze zetten initiatieven op om de CO2-uitstoot te verminderen en om duurzamer te produceren en consumeren, enzovoort. 

Het komt erop aan deze inspanningen te erkennen, te versterken en zeker ook uit te breiden. En daar kan jij als ge├źngageerde inwoner van je gemeente aan meewerken. 

Wat kan jij doen?

Dat ontdek je in de publicaties die je hiernaast kan downloaden.

Vormingen

Door 11.11.11

Het team Lokaal Mondiaal Beleid biedt vormingen aan over de SDG's en hoe ze te vertalen naar het gemeentelijke beleid. Ze zijn bedoeld voor de gemeentelijke adviesorganen (GROS, jeugdraad, cultuurraad, bewonersplatforms, enzovoort), vrijwilligersgroepen en alle andere middenveldorganisaties. Ook voor alle andere vragen over SDG's en om inspiratie op te doen voor acties kan je terecht bij ons team. 

  1. Het ABC van het lokaal mondiaal beleid.We evolueren steeds meer naar mondiaal denken, maar wat betekent dat voor het lokale niveau? In deze vorming gaan we dieper in op de diverse spelers van het lokaal mondiaal beleid, waarbij we extra aandacht schenken aan de GROS als lokale draaischijf. Welke opdrachten kan de GROS opnemen in onze veranderende wereld en welke instrumenten heeft hij tot zijn beschikking?
  2. De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Een lokale vertaling
  3. Naar een duurzame gemeente in 2025

 Meer info? Gros@11.be 

 Door het 4de Pijlersteunpunt

Dit steunpunt biedt een vorming aan voor iedereen die actief betrokken is bij een project in het Zuiden. 

  • De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's): wat heeft dat met mijn project te maken? Je kijgt een overzicht van de verschillende SDG's en zoekt uit hoe jouw project hierbij past. Hoe kan je jouw project in het Zuiden samen met je partners versterken? Begeleiding: Birgit De Clerck, consultant Camino Consult.

Meer info? info@4depijler.be 

 

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels