Think Global Day 2015: Amina Mohammed, sterkste vrouw van post-2015.

Amina Mohammed, rechterhand van VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon, was op 1 april 2015 te gast op Think Global Day, een seminarie georganiseerd door 11.11.11 en MO* met als thema 'is er leven na 2015?'. Als speciaal adviseur van Ban Ki-moon voor post-2015 was ze de belangrijkste spreker van het event.

The SDG's are truly universal, they concern everyone, not just the poor.Amina Mohammed, VN, speciaal adviseur van de secretaris-generaal voor Post-2015 development planning

Eind 2015 lopen de Millenniumdoelstellingen af. De voorbereidingen voor hun opvolgers, de Duurzame Ontwikkelingsdoelen, zijn volop aan de gang. Ban Ki-moon schreef een samenvattend rapport met een aantal sterke uitgangspunten en aanbevelingen. Ook werden er 17 voorlopige doelen gedefinieerd.

Bij dit voorlopige kader kunnen we ons vele vragen stellen, zoals: gaat wat nu voorligt voor de onderhandelingen ver genoeg? Zal het plan uiteindelijk haalbaar en uitvoerbaar zijn? Wat zijn de kansen en valkuilen? En wat moet of kan Belgiƫ doen?

 

Amina Mohammed gaf de aftrap met een openingsspeech. 

 

Alexander De Croo (minister van Ontwikkelingssamenwerking), Dries Lesage (professor UGent), Luc Cortebeeck (voorzitter IAO) en andere sprekers boden antwoorden in verschillende debatten.

 

Amina Mohammed steunt de action/2015 campagne


Laat zien dat je't meent!

Logo action/2015 BelgiƫWil jij ook dat de Duurzame Ontwikkelingsdoelen een succes worden?

Laat dan zien dat je 't meent op www.action2015.be en onderteken onze petitie met een virtuele of opgekleefde tattoo, net als Amina Mohammed hierboven.

action2015-tattoo-gallery

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels