Steun Gaza: Help medische zorgen te garanderen
Terwijl dinsdagavond alle media-aandacht ging naar zeven Duitse doelpunten tegen Brazilië, kreeg Gaza 160 Israëlische luchtaanvallen te verteren.
g3W

De Gazastrook is één van de meest dichtstbevolkte regio's ter wereld, met tussen de 4500 en de 5000 bewoners per vierkante kilometer. Volgens Defence for Children International Palestine doodden de Israëlische bommen al minstens 7 kinderen. Lokale ziekenhuizen riepen de noodtoestand uit.

De mensen in de Gazastrook proberen zich op verschillende manieren te verdedigen tegen deze aanval. In deze situatie probeert de Union of Health Work Committees (UHWC), partnerorganisatie van Geneeskunde voor de Derde Wereld in Gaza, ten alle prijze het Al-Awda ziekenhuis, in het Noorden van de Gazastrook, draaiende te houden. Het Noorden van de Gazastrook wordt steeds als eerste blootgesteld aan de Israëlische invasies.

In noodsituaties wordt het Al-Awda-ziekenhuis beschouwd als een ziekenhuis in de frontlinie. Des te meer omdat het tijdens dit soort crisissen gratis diensten aanbiedt aan een gebied van ongeveer 335.000 inwoners. Het Al-Awda ziekenhuis nam ook gedurende vorige Israëlische bombardementen en invasies een leidende rol op in het verzorgen van slachtoffers en het uitvoeren van chirurgische ingrepen.

Als gevolg van de huidige situatie vreest UHWC dat de beperkte reserves aan medicijnen en brandstof van het ziekenhuis snel uitgeput zullen zijn. Brandstof is voor het ziekenhuis onmisbaar om de klok rond te kunnen werken (stroomstoringen duren ongeveer 12 uur per dag).

UHWC is daarom op zoek naar steun voor medicijnen en andere goederen, zodat ze kan blijven zorgen voor de nodige gezondheidsdiensten. UHWC heeft 1 ziekenhuis en 4 medische centra, verspreid over de Gazastrook, waarmee onze partner meer dan 380.000 Palestijnen bereikt.

U steunt het noodfonds* van Geneeskunde voor de Derde Wereld (G3W) door een gift te doen op rekeningnr. BE50 0011 9513 8818 met de vermelding "noodfonds". U kan ook online een gift doen. Giften vanaf 40 euro of meer per jaar geven recht op een fiscaal attest.
Via onze website en Facebook-pagina informeren we u over de concrete acties die we steunen.

*Met het noodfonds van Geneeskunde voor de Derde Wereld steunen we lokale organisaties die goed ingeplant zijn onder de lokale bevolking. Het gaat om organisaties die ook oog hebben voor de lange termijn en niet na enkele maanden opnieuw verdwijnen.

Deel dit artikel