Top van de Volkeren: uitbouw van alternatieven

Top van de Volkeren: uitbouw van alternatieven

Op 10 en 11 juni 2015 vindt er in Brussel een belangrijke ontmoeting tussen de Latijns-Amerikaanse en Caribische staten verenigd in de CELAC (Comunidad de Estados de America Latina y el Caribe) en de Europese Unie. G3W samen met intal, ICS, Climate Express, Progress Lawyers Network en De Wereld Morgen beslist om op donderdag 11 juni 2015 een Top van de Volkeren te organiseren, parallel aan de regeringstop.


Mis dit unieke evenement niet! Alle info vind je hier.

Europese en Latijns-Amerikaanse regeringsleiders komen naar Brussel om te onderhandelen over samenwerking op verschillende domeinen. We vinden het belangrijk dat de stem van het Europese en Latijns-Amerikaanse volk ook wordt gehoord.
Daarom hebben wij beslissen om een "Top van de Volkeren" te organiseren. We zijn actief op verschillende domeinen: ontwikkelingssamenwerking, internationale solidariteit, milieu, mensenrechten en media, zowel op Belgisch als op internationaal niveau.

Latijns-Amerika heeft een lange traditie van dergelijke volkerenontmoetingen. Basisbewegingen komen er samen en treden in discussie met elkaar om de regeringstop in haar conclusies, alsook het beleid van de verschillende deelnemende staten te beïnvloeden. Deze traditie inspireert ons om Belgische sociale bewegingen en hun Europese vrienden te mobiliseren en organiseren in een dynamische internationale ontmoeting. Dit terwijl de wereld overheerst wordt door een globale crisis op het economische, politieke, sociale en culturele vlak, waarin de 99% hard wordt getroffen door het beleid van de 1%: een beleid van besparingen, enkel in het voordeel van de private winsten en op alle vlakken nadelig voor de volkeren. Maar het volk komt in opstand. Ze claimen wat van hen is. Overal wordt men bewust dat er een alternatief is voor deze neoliberale aanpak van de crisis.

We roepen iedereen op om op de Top van de Volkeren ervaringen met elkaar te delen en samen initiatieven uit te bouwen. Het volk is aan zet! Op 11 juni organiseren we overdag werkgroepen over verschillende interessante thema's, waarin we telkens de link leggen met wat er op het terrein in Latijns-Amerika, de Caraïben en Europa gebeurt. G3W is verantwoordelijk voor de ronde tafel over sociale bescherming. We zullen het hebben over de gevaren van privatisering en hoe deze wegen op de sociale beschermingssystemen, zowel in Latijns-Amerika als in Europa.

's Avonds organiseren we een solidariteitsmeeting met de volkeren van Latijns-Amerika, de Cariben en Europa. We hebben verschillende staatshoofden van progressieve regeringen en leiders van sociale bewegingen uitgenodigd. Het belooft een zeer interessante internationale uitwisseling te worden!

Mis dit niet!  Inschrijven voor zowel het dagprogramma als de solidariteitsmeeting kan hier.
De locatie, het voorlopige programma (en uurrooster) kan je hier vinden.

Volg ons op Facebook en Twitter.

Doe het snel! De plaatsen zijn beperkt.

 

Viva Salud DOOR:

Deel dit artikel