Vorming: Train the trainer

trainthetrainer
Je wil zelf een vorming geven in je organisatie, vereniging of aan je medestudenten, maar je weet niet goed hoe je dit moet aanpakken? Volg dan een 'train-the-trainer'-vorming.

g3WDeze vorming duurt één dag. Je krijgt er tips & tricks over het geven van een vorming aan een groep, je maakt kennis met verschillende hulpmiddelen en participatieve methodes om vormingen te geven en groepen te animeren. We bekijken ook enkele technieken om een vorming te evalueren.

Voor wie is deze train-the-trainer-vorming bedoeld?

Ben je geëngageerd, actief in een organisatie en zet je je in voor een betere wereld? Wil je graag je engagement en enthousiasme overbrengen aan een groep maar ben je nog op zoek naar een leuke manier om dit te doen?

Ben je groepsverantwoordelijke bij een sociale organisatie, actief in een studentenorganisatie of verantwoordelijke voor een campagne? Dan is deze vorming zeker iets voor jou!

Wat leer je op een train-the-trainer-vorming?

  • In deze vorming krijg je de nodige technieken en hulpmiddelen om een actieve en participatieve vorming te geven. (groepsdynamiek, evalueren van de verwachtingen, animatie van workshops, evaluatie, etc.)
  • Je leert ook hoe je zelf werkt aan een 'participatieve houding' als begeleider. Dit wil zeggen dat je luistert naar anderen, anderen respecteert, alle deelnemers betrekt en dat je creativiteit aanmoedigt.
  • Je leert hoe je verworven expertise kan overbrengen via een vorming (over een land, een thema, etc)

Tijdens de vorming krijg je een inleiding in de theorie rond participatieve methodes en gebruiken we ook een gediversifieerde pedagogische aanpak. We gaan in discussie over de verschillende technieken en je kan ervaringen uitwisselen met de andere deelnemers.


Praktische info:

Wanneer:
Zondag 30 november 2014 van 10u tot 18u. Onthaal om 9u30.
Waar: Geneeskunde voor de Derde Wereld: Haachtsesteenweg 53, 1210 Brussel
makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer (op wandelafstand van station Brussel-Noord en Metro-halte Kruidtuin)
Prijs: € 5  (maaltijd inbegrepen)

Schrijf je in
Stuur een mailtje naar veronique@g3w.be voor meer info.

Ben je Franstalig of ben je actief in een tweetalige organisatie? Dan kan je deze vorming ook in het Frans volgen.

Viva Salud DOOR:

Deel dit artikel