Audio- en videogetuigenissen campagne 2018

Maak kennis met Guy, Di, Rezwan, Hussein, Martin, Safoura en Saïd, allemaal mensen die onlangs naar België geëmigreerd zijn. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal en redenen om te vertrekken uit hun land. 

 

 

Guy, 26 jaar, Congo

"Mijn vader woonde al in België. Mijn moeder stuurde me ook naar België omdat het onderwijs hier zoveel beter is dan in Congo. Ik zou er meer kansen krijgen."

Rezwan, 17 jaar, Afghanistan

"Toen ik 14 was, wilden de taliban me meenemen. Mijn vader vond het beter dat ik vertrok. Het was moeilijk, ik was nog nooit één nacht zonder mijn familie geweest."

 

Hussein, 45 jaar, Syrië

"Ze sloten me op in de gevangenis, martelden me, namen al mijn rechten af en bedreigden mijn familie. Wilde ik een toekomst voor mijn kinderen, was vertrekken de enige optie."

Safoura, 34 jaar, Burkina Faso

"Ons land is heel droog, water is ons goud. Er kwam een conflict van en ik moest vertrekken. Door wat ik meemaakte leerde ik dat eten van onschatbare waarde is. Het doet me pijn om voedselverspilling te zien."

Saïd, 31 jaar, Iran

"In ons stadje lagen altijd bergen van sneeuw. Maar die verdwenen, het werd droog. Ik ondernam actie om ons milieu te redden, maar werd vervolgd." 

Di, 33 jaar, Dubai

"Mijn vriendin werd vermoord omdat de maatschappij helemaal tegen holebi's is. Ze dachten dat 'mijn ziekte' zou overgaan als ik met een man trouwde."

Martin, Slovakije

"Ik ben trots dat ik Roma ben, maar ik wil dat iedereen me als Martin ziet."

Guy, Hussein, Saïd, Safoura en Rezwan vertellen hun verhaal ook in onze fototentoonstelling 2018 'Allemaal mensen, onderweg naar beter'.

Download of bestel ze hier.

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels