11.11.11 in Burundi

11.11.11 in Burundi

Sinds de verkiezingen van 2015 en het aangekondigde derde mandaat van president Pierre Nkurunziza uitmondden in massale demonstraties en een mislukte staatsgreep, kwam het straatarme Burundi in een steeds diepere chaos terecht. Het autoritaire regime beperkt de ruimte voor het middenveld en lapt de mensenrechten aan zijn laars. 

De voorbije jaren steunde 11.11.11 organisaties en activisten zoals Pierre Claver Mbonimpa, die in deze moeilijke context opkomen voor democratisering, inspraak van de burgers, goed bestuur en respect voor mensenrechten. Ze sporen de overheid aan om een transparant beleid te voeren dat inspeelt op de noden van de bevolking en hiervoor met haar het gesprek aangaat.

Met onze partners OAP, Biraturaba en REJA steunen we lokale organisaties die overleg tussen de bevolking en plaatselijke autoriteiten mogelijk maken.

Onze partners PARCEM en OAG volgen met een kritische blik het nationale beleid rond transparant en goed bestuur en roepen de overheid ter verantwoording. Gerelateerde artikels