Liedjesboek over Migratie 'Samen over de grens'

Liedjesboek over Migratie 'Samen over de grens'

Wil je op een originele manier met het thema 'Migratie' aan de slag in je klas of thuis? 11.11.11 maakte in samenwerking met Levende Muziek en uitgeverij Abimo een liedjesboek boordevol educatieve tips.

'Samen over de grens' is een liedjesboek met:

  • 13 liedjes over migratie en vluchten, ingezongen door Silke Mastboom, Raf Van Brussel, Karen Yperman, Govert Deploige, Steve Kashala, Sabien Tiels en Anu Junnonen.
  • tips voor activiteiten, vragen, wist-je datjes en getuigenissen op maat van kleuters en lagere schoolkinderen
  • partituren, liedjesteksten en mooie illustraties van Anggita Soeryanto.
  • Waar te koop? via www.11.be/winkel, in de Oxfam wereldwinkels en in de boekhandel.
  • Prijs: 17,95 euro
    Bekijk hier een filmpje

 

Allemaal mensen, onderweg naar beter

Miljoenen mensen verlaten hun land omdat er oorlog is, omdat ze te arm zijn, geen eten hebben, of omdat hun oogst mislukt door overstroming of droogte ...

11.11.11 vindt het belangrijk om deze mensen te helpen, zodat ze niet hoeven te verhuizen. Maar soms wordt het te erg en gaan mama's, papa's en hun kinderen in een ander land op zoek naar een beter leven. Vaak zijn ze weken of maanden onderweg. Zo'n reis kan heel gevaarlijk zijn.

11.11.11 wil dat deze mensen veilig bij ons aankomen en dat ze zich welkom voelen. Dat kinderen naar school kunnen gaan, in een goed huis wonen en naar de dokter kunnen als ze ziek zijn.

 

Ik ben uniek Samen over de grens illustratie

Extra tip:

LevendeMuziek2017kleineversieLevende Muziek heeft 2 voorstellingen gemaakt 'Waar kan ik wonen?' (voor kleuters) en 'Allemaal mensen' (voor lagere schoolkinderen). In beide muziektheatervoorstellingen komen enkele liedjes uit het boek aan bod. Meer info lees je hier .

 

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels