Moeder van in Irak gesneuvelde Amerikaanse soldaat te gast

Stop.USA is een Belgische vredesbeweging die campagne voert tegen de oorlog en bezetting in Irak.
In het kader daarvan nodigt zij begin mei 2 interessante gasten uit : Nadia Mc Caffrey en Dahr Jamail.

Nadia Mc Caffrey is de moeder van een VS-soldaat die sneuvelde in Irak. Toen het lichaam van Patrick uit Irak werd teruggebracht, liet Nadia - tegen de uitdrukkelijke instructies van de Amerikaanse regering in - de pers toe om bij zijn thuiskomst aanwezig te zijn.
Ze is één van de oprichtsters van de organisatie Because we care die zich in de VS verzetten tegen de oorlog in Irak. Tijdens de jaarwisseling maakte ze deel uit van een Amerikaanse vredesdelegatie naar Amman om er contacten te leggen met Iraakse oorlogsslachtoffers. Ze werkt momenteel aan de oprichting van een organisatie om in Jordanië een toevluchtsoord voor getraumatiseerde moeders en kinderen uit Irak in te richten.

Dahr Jamail, is een onafhankelijke  Amerikaanse journalist die recent meer dan 8 maand in Irak was. Hij is één van de zeldzame stemmen die bericht over de dagelijkse realiteit van het door de VS bezet Irak, en met name getuigenissen opnam van Irakezen die ontsnapten aan de moordpartijen in Fallujah. 
www.dahrjamailiraq.com
 
Nadia Mc Caffrey is in België van 30 april  tot 21 mei ( Er zijn ook debatten in Frankrijk voorzien)
Dahr Jamail is in het land van  30 april tot  5 mei.
 
 
U kan Dahr Jamail en/of  Nadia McCaffrey ontmoeten voor een exclusief  interview.

Contact : Pol De Vos -  tel.0485.39.63.54                             
Coördinator Stop.USA

Inge Van de Merle - tel. 0477.63.41.25                                            Verantwoordelijke voor de internationale gasten

Deel dit artikel