In gesprek met Naomi Klein

Voor een wereld die we nodig hebben

Naomi Klein is een begrip. Met haar boeken No Logo, De shockdoctrine en No Time scoorde ze met haar glasheldere analyses, grootschalige onderzoeken en activerende ideeën.

Nauwelijks enkele maanden na de verkiezing van Trump komt Klein met een indrukwekkend boek op de proppen dat haar inzichten en ideeën van de voorbije jaren samenbrengt en toepast op de wereld van vandaag.

Ze laat zien welke krachten schuilen achter de verkiezing van Trump en welk belang bedrijven hebben bij deze verkiezingsuitslag. Maar ze blijft hoopvol en doet een krachtige oproep voor progressieve actie tegen militarisme, racisme, klimaatontkenning, gesloten grenzen …

Met de campagne #AllemaalMensen vraagt 11.11.11 een rechtvaardig migratiebeleid dat de grondoorzaken aanpakt. Een beleid dat verbindt, ver weg van het wij-zij-denken. In haar boek toont Klein aan hoe nefast zo’n polariserend beleid werkt.

Stof genoeg voor een boeiend en geanimeerd gesprek met één van de belangrijkste maatschappelijke stemmen van deze tijd. Op 29 oktober nodigden we Naomi Klein uit in De Roma voor een gesprek.

Naomi Klein in De Roma

 

Herbekijk het gesprek met Naomi Klein

Moderator is Ine Roox, journaliste bij De Standaard.

 

 

 Een organisatie van

11-roma-geus-standaard-450x150

11.11.11 DOOR:

Deel dit artikel