Revolutie in Belastingland

geld belasting

Sinds de crisis van 2008 begonnen de staten van deze wereld een nooit geziene samenwerking op fiscaal gebied. Als die verloopt zoals ze nu in de steigers staat, zal ze het makkelijker maken om de inkomens van personen en bedrijven rechtvaardiger te belasten.

Over deze revolutie in belastingland schreef MO* een boeiend dossier.

 • Weet de fiscus binnenkort wat er op uw bankrekening staat?
  Vluchten kan niet meer vanaf 2017, lijkt het voor wie zijn geld in het buitenland wil verstoppen voor de Belgische fiscus. De grote vraag waar de Belgische regering voor staat, is of ze nu ook het interne Belgische bankgeheim volledig zal doorbreken. Europese wetgeving kan haar daar toe dwingen.

 • OESO: Meer transparantie levert nu al 40 miljard euro belastinggeld op
  Er vindt een revolutie plaats in Belastingland. Daar lijkt het nu echt wel op en de revolutie wordt eens te meer geleid vanuit Parijs. MO* sprak er met Pascal Saint-Amans, de directeur van het centrum voor belastingbeleid van de OESO, die de werkzaamheden in de lichtstad leidt.

 • Professor Michel Maus: 'De minister is hypocriet'
  Michel Maus, professor fiscaal recht aan de VUB, is niet onder de indruk van de manier waarop de regering-Michel omspringt met de revolutie in belastingland. Hij verwacht dat de EU het overeind houden van het Belgische bankgeheim niet zal aanvaarden.

 • 'Veel laaghangend fruit voor ontwikkelingslanden in de tuin der belastingen'
  In internationale samenwerking rond belastingen mag de OESO –de club van rijke landen– dan al het voortouw nemen, ook ontwikkelingslanden zijn erbij betrokken. Volgens de OESO hebben ontwikkelingslanden daar veel bij te winnen, al is Noord-Zuidkoepel 11.11.11. minder lyrisch.

Lees meer op MO.be.

 

Deel dit artikel