Fototentoonstelling: EN ROUTE. ONDERWEG NAAR BETER.

Fototentoonstelling: EN ROUTE. ONDERWEG NAAR BETER.

In 2017 stelt 11.11.11 migratie en vluchtelingen centraal in zijn campagne. In het kader van deze nieuwe campagne trokken we samen met fotograaf Keoma Zec naar het West-Afrikaanse land Niger.

Dat is niet toevallig, de cijfers spreken voor zich. Wereldwijd zijn 65 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld. Miljoenen anderen migreren omwille van armoede, toenemende ongelijkheid en klimaatverandering. Oorzaken waar 11.11.11 iedere dag structureel aan werkt.

MIGRATIE DOOR HET OOG VAN FOTOGRAAF KEOMA ZEC

Door het land lopen verschillende migratieroutes vanuit West-Afrika. In de Nigerese woestijnstad Agadez arriveren jaarlijks duizenden migranten uit Senegal, Kameroen, Gambia, Burkina Faso... Ze belanden in ghetto's en wachten er tot ze de woestijn kunnen oversteken naar Libië of Algerije. Van daaruit wagen sommigen de tocht naar Europa.

We spraken er met tientallen migranten en luisterden naar hun verhalen. Waarom vertrekken ze uit hun land? Hoe verliep hun tocht? Wat hopen ze te vinden op hun nieuwe bestemming? We leerden er de mensen achter de cijfers kennen.
De beelden die ons het meest bijbleven bundelden we in de fototentoonstelling 'En Route – Onderweg naar Beter.'

De fototentoonstelling bestaat uit:

  • 10 sterke beelden (A2)
  • 3 campagneaffiches (A3) met het beeld van de campagne.
  • 1 infoposter (A2): over de grondoorzaken van migratie
  • 20 boekjes met feiten en cijfers over migratie en vluchtelingen 

Doelgroep: iedereen
Prijs: 15 euro (+ verzendingskosten)
Bestellen: www.11.be/allemaalmensen 

Deel dit artikel