Interessante docu 'Wij zijN mensen'

Nic Balthazar maakte het prachtige beeldverhaal 'Wij zijN mensen' met vluchtelingenkinderen en -jongeren in België. Sumeya, Zabi, Fawad en vele anderen vertellen over hun aankomst in België, over de dingen die ze missen, over hun eerste woorden... Om stil van te worden.

'Wij zijN mensen' is het derde deel in het documentaire drieluik waarvan de eerste twee "I was a Normal person" en "Like any other human" eerder reeds op Canvas werden uitgezonden. Het kwam tot stand samen met het Afrika Filmfestival.

We zijn dan ook heel fier om dit derde deel samen met Nic te lanceren. Samen tonen we #AllemaalMensen, onderweg naar beter, het thema van onze campagne.

Warm aanbevolen: bekijk deze film (18 min) samen met je collega's en directie. Stap in de wereld van deze kinderen en jongeren. De film is niet direct bedoeld om aan leerlingen van het basisonderwijs te tonen, maar kan jou en je collega's zeker inspireren.

Dit is waar het al te vaak dreigt op neer te komen: wij tegenover zij, tegenover de anderen, 'dè' vluchtelingen, alsof ze allemaal dezelfde zijn. Gewoon door deze jonge mensen aan het woord te laten, met hun hoop, hun angst, hun energie en hun verdriet komt er onmiddellijk begrip en empathie, daar waar zo vaak vooral angst en zenuwachtigheid heerst.

  • De volledige versie van de documentaire kan je op deze pagina bekijken.

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels