Muziektheater Levende Muziek

Muziektheater Levende Muziek

Theatergezelschap Levende muziek maakte samen met 11.11.11 een theatervoorstelling over migratie en vluchtelingen.

'Waar kan ik wonen?' is een voorstelling voor kleuters: Even, een meisje uit Irak schrijft een brief en vertelt zo over de situatie in haar land. Ze worstelt met vragen als: "Kan ik met mijn familie in ons huis blijven wonen? Of moet ik snel vertrekken en naar een ander land verhuizen? Wat als ik op een nieuwe school terecht kom? Hoe is het om een andere taal te leren? ..."

'Allemaal mensen' is een voorstelling voor het lager onderwijs: Wereldwijd zijn 65 miljoen mensen op de vlucht. Ze vluchten niet zomaar. Conflict, ongelijkheid, armoede, klimaatverandering... zijn de oorzaken van gedwongen migratie. Waarom moeten families vluchten? Of waarom verhuizen mensen naar een ander land? Migratie is van alle tijden.

In beide voorstellingen ontdekken kinderen dat heel veel mensen geen keuze hebben en door oorlog, armoede, klimaatverandering ... hun thuisland ontvluchten. Ze leren de mensen achter de vluchtelingencijfers kennen en worden meegenomen in hun verhaal.

  • Doelgroep: kleuters en leerlingen lager onderwijs
  • Deelnemers: max. 100 kinderen per voorstelling
  • Duur: 50 minuten
  • Locatie: op school, in een cultureel centrum of zaaltje van de gemeente
  • Prijs: 2 voorstellingen (bij voorkeur in de voormiddag) voor 1 school kosten 800 euro + vervoersonkosten vanuit Mechelen (0,4 euro/km). Voorstellingen voor grotere groepen kunnen ook.

Info en reservatie: info@levendemuziek.be – 015/55.99.09 – 0486/53.87.65 – www.levendemuziek.be

Extra tip:

cover liedjesboeksamenoverdegrens'Samen over de grens' is een liedjesboek over migratie waarin alle liedjes staan (op CD) die tijdens de voorstelling gezongen en gespeeld worden. Een boek boordevol educatieve tips met bij ieder liedje activiteiten, vragen, getuigenissen en wist-je-datjes. Een ideaal boek voor thuis of in de klas.

Het liedjesboek kan je aankopen via onze 11.winkel.

Meer info lees je hier.

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels