Waarom de Klimaatcoalitie meedoet aan de Global #ClimateStrikeOnline

De wereld kreunt onder COVID-19, een wereldwijde gezondheidscrisis. De aanpak van deze crisis - met het redden van mensenlevens als enige doelstelling - heeft de samenleving tijdelijk zo goed als stilgelegd. Die doelstelling heeft nu absoluut prioriteit.

De Klimaatcoalitie is solidair met alle slachtoffers en zij die voor hen zorgen en blijft dan ook net als iedereen 'in z'n kot' maar zit niet stil, integendeel. De gevulde straten van 2019 zinderen na.

We nemen jullie enthousiasme en roep om klimaatbeleid mee in 2020, en roepen onze politici op tot actie. Ook nu. Want ook de klimaatcrisis eist nu al mensenlevens en bedreigt onze samenleving en de natuur.De effectieve aanpak van de klimaatcrisis laat geen uitstel toe.

Om die reden moeten de economische maatregelen die nu al getroffen worden en nog zullen volgen de focus leggen op de mensen en de samenleving weerbaar, eerlijk en groen maken. 

 

logo-klimaatcoalitie-150x89De Klimaatcoalitieβ€―is een nationale vzw die meer dan 70 organisaties uit het Belgische middenveld (milieubeweging, noord-zuidorganisaties, vakbonden, jeugdraden en burgerbewegingen) verenigt rond klimaatrechtvaardigheid.

We oefenen druk uit op beleidsmakers om krachtige maatregelen te nemen en mobiliseren een breed publiek voor een klimaatvriendelijke en rechtvaardige samenleving.

 

11.11.11 DOOR:

Global #ClimateStrikeOnline

20200424-global-climatestrike-online

  • Vrijdag 24 april is er weer een Global Strike for Future. Deze keer doe je, uiteraard, gewoon mee vanuit je kot
  • Heel de dag zal gevuld zijn met online protesten, live optredens, webinars, workshops, leuke video's.
  • Meer informatie

 

Solidarity Session 2

  • Vrijdag 24 april van 14u tot 15u
  • Deze sessie kadert in de global #ClimateStrikeOnline en staat voleldig in het teken van klimaatactivisme in tijden van corona
  • Schrijf je in op 11.be/solidaritysessions

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels