AllemaalMensen@school - Secundair onderwijs

Wereldwijd ontvluchten miljoenen mensen oorlog, vervolging, armoede, ongelijkheid, klimaatverandering, .... Oorzaken waar 11.11.11 elke dag aan werkt.

Na een geslaagd eerste campagnejaar, laten we het thema vluchtelingen en migratie niet los. We blijven campagne voeren voor een menselijk en solidair migratiebeleid. We blijven vragen dat onze politici migranten menswaardig behandelen. Dat ze zorgen voor veilige routes en de oorzaken van migratie aanpakken. En dat ze eerlijk over migratie communiceren.


Ga met je klas of school aan de slag. Toon je solidariteit met vluchtelingen en migranten:

actieschool CollegeHalle

Want wij zijn #AllemaalMensen

Ontdek in de nieuwe digitale folder het educatief aanbod rond het thema migratie en vluchtelingen.

  • Maak met je leerlingen je eigen raamaffiche en hang ze op in de school, in de buurt van de school of geef de affiche mee naar huis. Lees alle info in het inspiratieplan. (zie uitleg hierna)
  • Bekijk filmpjes, beluister audiogetuigenissen op www.11.be/allemaalmensen.
  • Overtuig je collega's om mee te doen.
  • Ontdek via de zoektool het educatief aanbod van verschillende organisaties dat we samengebundeld hebben rond het thema migratie en vluchtelingen.
  • Blijf je graag op de hoogte van het campagnenieuws en het educatief aanbod? Mail naar school@11.be en vraag naar onze nieuwsbrief voor scholen.
  • Wil je graag de actiestand ontlenen voor op je school? Beluister met je leerlingen het vlucht- of migratieverhaal van Di, Guy, Reswan, Hussein, Said en Safoura. Alle info over de actiestand kan je hier vinden.
  • Registreer hier je actie en ontvang een pakket met campagnematerialen. Heb je meer sjabloonscholenaffiches nodig, extra materialen kan je hier bestellen. Of je kan de sjabloonscholenaffiches ook downloaden.

Overzicht downloads materialen

Onderaan deze pagina kan je het formulier invullen en nadien kan je de materialen downloaden.

Folder secundair onderwijs

In de folder staat een overzicht van het aanbod in het kader van de nieuwe campagne. (download de folder hieronder)

Inspiratieplan secundair onderwijs

In het inspiratieplan ontdek je lestips om mee aan de slag te gaan in je klas: 7 Audiogetuigenissen over de grondoorzaken van migratie, 'maak je eigen raamaffiche' met extra achtergrondinformatie, een stellingenspel (met een aparte download ppt) of actualiteitsles rond migratie en vluchtelingen. (download het inspiratieplan hieronder)

Sjabloon scholenaffiches A3

De beelden op de algemene raamaffiches zijn weggelaten, het is aan de leerlingen om zelf een affiche te maken. Er zijn sjablonen gemaakt voor 3 thema's namelijk 'Een school voor elk kind', 'Een gunstig klimaat voor iedereen' en 'Meer respect voor iedereen'. (download het sjabloon scholenaffiches hieronder)

Powerpoint met stellingen

Ga in gesprek met je leerlingen, er leven heel wat vooroordelen en niet altijd wordt er over het thema migratie en vluchtelingen op de juiste manier gecommuniceerd. In een powerpoint hebben we een 6-tal stellingen opgenomen met telkens enkele feiten en cijfers, en achtergrondinfo. (download powerpoint met stellingen hieronder)

Inleefspel 'En Route!'

Wil je graag met je leerlingen een actief spel spelen rond migratie dan is dit inleefspel misschien wel interessant.

Download hier je materialen

We weten graag op welke scholen dit materiaal gebruikt wordt en moeten aan de overheid kunnen rapporteren over het bereik. Daarom vragen we om eerst enkele gegevens in te vullen. Nadien kan je de materialen downloaden.

Persoonlijke gegevens

Gelieve je voornaam in te vullen
Gelieve je familienaam in te vullen
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen

School

Gelieve de naam van de school in te vullen
Gelieve de straat van je school in te vullen
Gelieve het huisnummer van je school in te vullen
Gelieve de bus van het adres van je school in te vullen
Gelieve de postcode van je school in te geven
Gelieve de gemeente van je school in te vullen
 

Doelgroep en bereik

Gelieve aan te duiden
Gelieve het aantal leerlingen dat je denkt te bereiken in te vullen.

Downloads

Duid de zaken aan die je wil downloaden. Je krijgt de links te zien na het invullen van dit formulier
Gelieve minstens 1 download aan te duiden.

Feedback en opvolging

Deze nieuwsbrieven bevatten nieuws over de educatieve werking van 11.11.11 en haar lidorganisaties. Er is een versie op maat van het basisonderwijs en één op maat van het secundair onderwijs.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
11.11.11 respecteert uw privacy. Wij houden ons aan de van toepassing zijnde wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR). Uw gegevens gebruiken we enkel om u op de hoogte te houden van onze activiteiten. Indien u vragen hebt over de manier waarop 11.11.11 omgaat met uw persoonsgegevens, kunt u zich informeren via onze Privacyverklaring die ook op eenvoudige aanvraag verkrijgbaar is bij 11.11.11, Dienst Communicatie, Vlasfabriekstraat 11 - 1060 Brussel. U kunt uw vraag ook richten aan de verantwoordelijke voor privacy van 11.11.11 (DPO): via e-mail privacy@11.be of via 11.11.11, DPO, Vlasfabriekstraat 11 - 1060 Brussel

Maak je eigen raamaffiche

 raamafficheonderwijs respect

WEB 11-11-11-Affiche-Verkiezingen-Staand-A3-MeerRespect Pagina 1

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels