Documentaire 'Wij zijN mensen' voor in je klas

Nic Balthazar maakte het prachtige beeldverhaal 'Wij zijN mensen' met vluchtelingenkinderen en -jongeren in België. Sumeya, Zabi, Fawad en nog vele anderen vertellen over hun aankomst in België, over de dingen die ze missen, over hun eerste Nederlandse woorden ... Om stil van te worden.

Warm aanbevolen: bekijk de film samen met je collega's en directie en laat je inspireren. Toon de film ook aan je leerlingen en laat ze meestappen in de wereld van deze kinderen en jongeren. 

'Wij zijN mensen' is het derde deel in het documentaire drieluik waarvan de eerste twee "I was a Normal person" en "Like any other human." eerder reeds op Canvas werden uitgezonden.Het kwam tot stand met het Afrika Filmfestival.

Dit is waar het al te vaak op dreigt neer te komen: wij tegenover zij, tegenover de anderen, 'dè' vluchtelingen, alsof ze allemaal dezelfde zijn. Gewoon door deze jonge mensen aan het woord te laten, met hun hoop, hun angst, hun energie en hun verdriet komt er onmiddellijk begrip en empathie, daar waar zo vaak vooral angst en zenuwachtigheid heerst.

Wij zijn dan ook heel fier om dit derde deel samen met Nic te lanceren. Samen tonen we #AllemaalMensen, onderweg naar beter. 

  • Op deze pagina kan je de volledige documentaire (18 min.) bekijken.

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels