Overzicht educatief aanbod rond klimaat

Overzicht educatief aanbod rond klimaat

Wil je in je klas aan de slag rond het thema klimaat? Bekijk het educatief aanbod dat we van verschillende organisaties verzameld hebben. 

Dank je wel voor je deelname aan de klimaatmars 'Claim The Climate' op zondag 2 december 2018 in Brussel.

Kleur Bekennen, 11.11.11 en vele andere educatieve partners vinden het thema Klimaatverandering heel belangrijk, een thema dat ook en vooral jongeren aangaat. We geven graag een overzicht van het educatief aanbod om rond dit thema te werken in je klas of op je school.

Als je een login aanmaakt (op KlasCement), ontdek je een map met allerlei educatief aanbod van verschillende partners. Je kan in het aanbod zoeken op doelgroep, methodiek, ...

Bekijk hier de map met verschillende lesmaterialen rond het thema klimaat.

Deze map wordt regelmatig aangevuld met nieuw materiaal.

Ben je op zoek naar materialen rond andere thema's? Neem zeker een kijkje op de projectsite van Kleur Bekennen, een deelplatform boordevol aanbod en suggesties.

 

COP24

De gevolgen van de wereldwijde klimaatverandering worden steeds zichtbaarder en verwoestender. Elke minieme toename van de gemiddelde temperatuur speelt een rol en het beperken van de gemiddelde mondiale opwarming tot maximaal 1.5°C is van fundamenteel belang. Het overschrijden van deze drempel zal tot een gevaarlijke, instabiele situatie leiden.
De klimaattop in Katowice, Polen (COP24) eind dit jaar kondigt zich aan als de belangrijkste top sinds COP21 in Parijs.

Lees hier meer over de 'Aanbevelingen van de Klimaatcoalitie voor de klimaattop in Katowice'.

EXTRA OPROEP:

website banner climate

Neem met je school, je klas of je collega's deel aan de klimaatmars 'Claim The Climate' op zondag 2 december 2018 in Brussel. We claimen in Brussel een ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid. Allen samen, tous ensemble, gaan we voor de GROOTSTE KLIMAATMOBILISATIE OOIT in België: CLAIM THE CLIMATE!

 

Contact:

Karen.debroeck@11.be
02 536 11 23

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels