Theatervoorstelling Neeland

Theatervoorstelling Neeland

Neeland vertelt over de harde en hoopvolle zoektocht van een jonge asielzoeker naar geluk.

"Neeland is een bijzonder krachtig verhaal over een thema dat meer dan ooit actueel is en dat weinigen onberoerd laat."- De Standaard.

De asielproblematiek is er niet minder actueel op geworden. En dus blijft de even aangrijpende als succesvolle solo Neeland na goed 180 voorstellingen rond toeren langs de Vlaamse culturele centra.

Ondertussen heeft Soufiane Chilah de fakkel doorgegeven aan een al even getalenteerd jong acteur, Yassine Ouaich, die jong Vlaanderen dit jaar leert kennen dankzij zijn zeer gesmaakte hoofdrol in de Ketnet reeks 'De regel van 3S'.

NeelandBeeld

Auteur en regisseur Nic Balthazar nam de gelegenheid te baat om de voorstelling ook een nieuwe dimensie te geven. Tegelijkertijd strakker en soberder als ook lichter en geestiger, zonder één gram aan poëzie of dramatiek in te boeten.

De aangrijpende Canvas documentaires die Nic Balthazar draaide over en met vluchtelingen zijn desgewenst de perfecte aanvulling. Er is de korte 7 minuten versie 'I am a normal person' of de Canvas docu van een half uur 'Like any other Human'.
Voor jong en oud de perfecte manier om het vluchtelingenprobleem ook op een andere, nieuwe manier te gaan bekijken. Vandaar dat ook 11.11.11 de voorstelling mee promoot.

De prachtige muziek van Melike Tarhan en haar ensemble blijft de voorstelling vergezellen. Maar dan zonder de live muzikanten op scène.

Praktische info:

  • Regisseur: Nic Balthazar
  • Acteur: Yassine Ouaich
  • Duur: 50 min.
  • Doelgroep: vanaf 14 jaar
  • Prijs: 1.200 Euro + vervoer + btw voor 200 leerlingen
  • Speelperiode: oktober – december 2018
  • Interesse om met je leerlingen naar de voorstelling te gaan kijken in je stad/gemeente: neem contact op met je plaatselijke CC en vraag om de voorstelling te organiseren/boeken.
  • Meer info en boeking: Huub Colla - info@huubcolla.be - 0485 71.61.57 –https://www.huubcolla.be/product/neeland/

Extra tip:

Bekijk met je leerlingen de mini-documentaire 'Wij zijN mensen' van Nic Balthazar, waarin jonge asielzoekers en nieuwkomers op verbluffende wijze aan het woord komen. Meer info zie artikel hieronder.

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels