30 jaar scholierenparlement

Persbericht

Gezocht: 11.000 scholierenparlementariërs

Patrick Janssens, Cas Goossens, Réginald Moreels, Sabine Poleyn, Bert Anciaux, Els Van Weert, Hugo Van Dienderen, Jos Geysels en Peter Verlinden, ... allemaal oud-scholierenparlementariërs én fans van het eerste uur. Het Scholierenparlement bestaat 30 jaar. Jeugddienst Globelink is op zoek naar de andere 11.000 Scholierenparlementariërs die ooit hebben deelgenomen aan dit grootse rollenspel. We verwachten de discussie- en debatdieren op de Ultieme Slotzitting in het Vlaamse Parlement op 4 mei 2007.

Daarom lanceert Globelink vandaag de feestwebsite www.30jaarSP.be. Hier kan je pikante roddels en ondeugende weetjes lezen, andere Grote Namen uit de geschiedenis van het Scholierenparlement ontdekken en leuke filmpjes van vroeger en nu bekijken. De site wordt een ontmoetingsplaats voor de oud-deelnemers.

Help ons de 11.000 Scholierenparlementariërs terug te vinden door onze site kenbaar te maken en deze oproep een goed zichtbaar plekje te geven op uw website, in uw e-mails en in uw ledenblad. (klik hier voor de banner)

Scholierenparlementariërs van nu en toen in de clinch

Na de jaarlijkse Overkoepelende Slotzitting van 4 mei 2007 brengen wij de Bekende Scholierenparlementariërs en vele anderen samen in het Vlaamse Parlement voor de Ultieme Slotzitting, een debat in echte Scholierenparlementstijl. Op een feestelijke verjaardagsreceptie blikken we daarna terug op de boeiende geschiedenis van dit rollenspel.

Tegelijk kijken wij op 4 mei 2007 vooruit. Globelink onthult op die dag een nieuwe naam voor het Scholierenparlement en daagt ook in de toekomst jongeren en hun leerkrachten uit om stil te staan bij het wereldgebeuren en om eigen oplossingen te formuleren!

Wat is het Scholierenparlement?

Een Scholierenparlement is een rollenspel rond een mondiaal thema. Een jaar lang kruipen scholieren in hun vrije tijd in de huid van een land, een politieke partij of een belangenorganisatie. Ze gaan met elkaar in discussie, analyseren problemen en formuleren oplossingen. Op die manier krijgen ze inzicht in politiek, beleid en wereldproblemen.

Na verschillende lokale zittingen bereikt het Scholierenparlement haar hoogtepunt in de Overkoepelende Slotzitting te Brussel, waar alle Scholierenparlementariërs van Vlaanderen (800 scholieren uit ruim 20 lokale parlementen) samenkomen om hun bevindingen aan de Vlaamse politici over te brengen.

Contactpersonen

www.30jaarsp.be - www.scholierenparlement.be - www.globelink.be

Globelink DOOR:

Deel dit artikel