Actie voor een wereld zonder geweld op vrouwen


8maart ikzwijgnietmeer


1 vrouw op 3 wordt tijdens haar leven het slachtoffer van geweld. Op 8 maart, ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag, vindt er een grote sensibiliseringsactie plaats in Brussel omdat we de mensen willen wijzen op de ernst van deze situatie.
Minstens 1 vrouw op 3 in de wereld wordt tijdens haar leven geslagen, misbruikt, verkracht of is het slachtoffer van een andere vorm van mishandeling. Geweld en verkrachting zijn voor vrouwen tussen 15 en 44 jaar een groter risico dan kanker, auto-ongevallen, oorlog of malaria. De helft van de vermoorde vrouwen werd het slachtoffer van de eigen (ex-)partner. Elke dag worden in ons land 100 vrouwen verkracht. 

 

Petitie

Teken de online petitie tegen de verkrachting van vrouwen in BelgiĆ«

 

 

Actie: Opkomen tegen geweld


Op 8 maart, Internationale Vrouwendag,  organiseert Oxfam een evenement samen met de Nederlandstalige Vrouwenraad, de Conseil des femmes francophones de Belgique, 11.11.11, de Wereldvrouwenmars en het Het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen met als doel de sensibilisering rond geweld tegen vrouwen over de hele wereld te verbeteren.
De Italiaanse kunstenares Anna Piratti zal een performancevoorstelling geven op het Muntplein in Brussel. Kom de performance bijwonen en steun de strijd tegen het geweld op vrouwen!

Neem deel aan de actie op 8 maart vanaf 10h op het Muntplein in Brussel

Lees verder op Oxfam.be.


Meer info:

BRON:
Oxfam Solidariteit

 

 

Oxfam-Solidariteit DOOR:

Deel dit artikel