Allemaal supporters, allemaal mensen op weg naar beter

11.11.11-actie voetbal en vooroordelen

11.11.11 houdt dit jaar voor de tweede keer op een rij een campagne over migratie met als hoofdboodschap #AllemaalMensen onderweg naar beter.

Wat illustreert beter de band tussen mensen dan voetbal? Tijdens het Wereldkampioenschap lanceert 11.11.11 een filmpje met als boodschap:

De angst voor verlies, de ontlading, de hoop op beter ... Deze dagen delen we dezelfde emoties.
#AllemaalMensen #AllemaalSupporters www.11.be/allemaalmensen

Het filmpje zet mensen op het verkeerde been door hen met de eigen vooroordelen te confronteren. Zijn het vluchtelingen? Zijn het supporters? Het zijn in ieder geval #AllemaalMensen onderweg naar beter.

Migratie is actueler dan ooit en raakt zowel aan de problematiek van ontwikkeling en het Zuiden als aan het samenleven en de welvaart van het Noorden.

11.11.11 merkt de laatste maanden vooral een verandering van discours als het over mensen op de vlucht gaat. Vroeger werden ze voornamelijk als slachtoffer voorgesteld terwijl ze nu veel meer als medeverantwoordelijk voor hun eigen lot worden afgeschilderd. Nochtans toonde een enquête van 11.11.11 vorig jaar aan dat een grote meerderheid van de Belgen solidair is met en voor een humane behandeling is van migranten.

11.11.11 DOOR:

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels