"Andere doelstellingen zijn niet haalbaar als we de opwarming niet stoppen"

JanMetselaarDT2

Al sinds 1988 engageert Jan Metselaar zich voor 11.11.11. Met die ton aan ervaring coördineert hij tegenwoordig het 11.11.11-comité van Meise. Jan is ook de eerste om zijn stem te laten gelden, zo was hij ook van de partij op de historische Klimaatmars van 2 december 2018.

Waar zet jij je als 11.11.11-vrijwilliger voor in?

Jan: "Ik maak sinds 1988 deel uit van het 11.11.11-comité in Meise. De eerste tien jaar ging ik in mijn buurt van deur tot deur tijdens de novembercampagne. Sinds 2008 coördineer ik voor onze vijftigtal vrijwilligers in Meise de verschillende campagneacties die we in november met ons comité op poten zetten."

 

Samen met ons nam je deel aan de Klimaatmars. Hoe heb je die gebeurtenis ervaren?


Jan: "De grote verscheidenheid in leeftijd en afkomst in de mars viel me heel erg op. Ik had echt de indruk dat een representatief deel van de Belgische bevolking meeliep. Het deed goed om te zien dat daar zoveel reactie op kwam. Toegegeven, sinds de Sing for the Climate-campagne van 11.11.11 ben ik veel meer betrokken bij acties om de klimaatverandering tegen te gaan. Het is hoogdringend dat we er met z’n allen wat aan doen. Zelf recycleer ik thuis zoveel mogelijk, zodat afval weer grondstof wordt. Ik rijd de laatste jaren ook bewuster rond met mijn auto en laat hem al eens makkelijker staan voor de fiets. Mijn volgende auto wordt 100% elektrisch."

We moeten dringend met z'n allen klimaatverandering bestrijden.

Wat hoop je dat de historische Klimaatmars teweegbrengt?

 
Jan: "Het bewustzijn dat juist deze problematiek alle grenzen overstijgt, zowel politieke als geologische, en dat wereldleiders en politici beseffen dat we geen andere keus hebben dan de klimaatverandering bloedserieus te nemen. Als overkoepelende vereniging mag 11.11.11 zich gerust nog meer inzetten voor het klimaat. Want alle andere ‘doelstellingen’ van de organisatie zijn niet haalbaar als we de klimaatopwarming niet stoppen."

 

 

11.11.11 DOOR:

Deel dit artikel