Bedankt vrijwilligers!

Wat zou 11.11.11 zijn zonder vrijwilligers? Niet veel, zoals je kan zien. Dankzij jou en al onze 20.000 vrijwilligers kunnen wij duurzame verandering echt tot stand brengen. Allemaal heel hartelijk bedankt daarvoor.

 

Enkele portretten

Tine, 27 jaar

Vrijwilligster Tine

Dit is Tine. Ze is 27 jaar en vertelt waarom ze vrijwilligerswerk voor ons doet.

"Ik doneerde al aan 11.11.11 en Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Toen ik hoorde dat 11.11.11 een campagne over migratie voerde, heb ik een Facebookberichtje naar de vrijwilligers in mijn stad gestuurd met de vraag hoe ik kon helpen."

"Wat ik zo mooi vind aan vrijwilligerswerk? Je werkt samen aan eenzelfde doel, je vecht voor hetzelfde. Dat geeft een boost. Het is fijn om zo nieuwe mensen te leren kennen. Ik heb niet altijd de middelen om te doneren, daarom doneer ik wat van mijn tijd voor 11.11.11. Zo wil ik bijdragen. Het zit ook in de familie: mijn vader en grootmoeder hebben zich ook ingezet, dat heb ik wel altijd meegekregen."

Emilie, 31 jaar

emilie

Emilie organiseert workshops voor 'Laat Je Strikken' in Limburg, een initiatief van 11.11.11 en de provincie Limburg, in samenwerking met de Limburgse noord-zuidorganisaties.

"Ik ben vrijwilliger voor Laat je strikken, een project van 11.11.11. Wij geven workshops (kookworkshops, proeverijen, stadsspel ...) en brengen zo bepaalde thema's zoals armoede, ongelijkheid, handel op een gemakkelijke manier bij mensen. Zelf geef ik kookworkshops en begeleid ik het GPS-stadsspel. Het is een hele uitdaging, iedere keer weer want je weet nooit welke groep je voor je krijgt."

"Ik zocht vrijwilligerswerk waarin ik kon uittesten wat mij ligt, in mijn geval workshops geven. Daarnaast ging ik op zoek naar vrijwilligerswerk dat dicht bij mijn eigen waarden en normen zit. Ik zit in met mensenrechten, het klimaat, de SDG's ... Het liefst steun ik organisaties die onrecht, waar je op het eerste zicht niet meteen mee in aanraking komt, blootlegt. Je leert ook een heel 'team' aan nieuwe mensen kennen door vrijwilligerswerk. Alle kleine beetjes aan bewustwording helpen, daarvoor steek ik graag mijn nek uit." 

Kevin, 30 jaar

Kevin-Verborgt

Kevin is 30 jaar en neemt al jarenlang verschillende engagementen op als vrijwilliger.

"Ik doe al jaren verschillende soorten vrijwilligerswerk. Ik was onder andere jarenlang voorzitter van de Wereldraad in Westerlo. Deze gemeentelijke adviesraden worden ook ondersteund door 11.11.11. 

Waar je geboren bent, beslist je toekomst. Ik heb geluk hier geboren te zijn, maar voor anderen is dat niet. Ik ben wel gevoelig aan onrecht en ongelijkheid en wil ook wat teruggeven aan de wereld waarin ik leef."

"Er zijn wel mensen die niet altijd begrijpen waarom ik zoveel engagementen opneem. Ze zorgen enkel voor zichzelf. Dat is uiteraard goed maar ik wil meer doen. Ik zie ook dat steeds meer jonge mensen opkomen voor hun waarden, dat geeft me extra energie. Als ik vrijwilligerswerk doe, zie ik dat ik er niet alleen voor sta."

 

11.11.11 DOOR:

Wil jij ook vrijwilliger worden?

Super, kijk hier wat je kan doen

Deel dit artikel