Belmundo - Gent

Belmundo Gent

Belmundo is een jaarlijks activiteitenfestival in Gent dat internationale solidariteit op de voorgrond plaatst. Een heleboel Gentse organisaties organiseren een maand lang tientallen activiteiten. Er zijn wandelingen, workshops, films en debatten. Kortom, voor ieder wat wils. 

1 - 31 maart 2019: oorzaken van migratie

Iedereen is van de wereld. De wereld is van iedereen Thé Lau

Migratie is van alle tijden. Er kunnen uiteenlopende redenen zijn om alles achter te laten en te vertrekken, zoiets doe je niet zomaar. Soms is het een positief verhaal en verhuizen mensen voor een nieuwe, uitdagende job of voor hun grote liefde. Helaas verlaten veel migranten hun thuis uit bittere noodzaak, onder andere door oorlog en conflict, inkomensongelijkheid, vervolging of klimaatverandering.

Verschillende organisaties die actief werken rond één of meerdere grondoorzaken van migratie, lieten hun creativiteit de vrije loop. Luister naar een mondiaal café of vertelavond waarbij (internationale) experten je onderdompelen in het thema. Maak kennis met de wereldkeuken en wereldverhalen door deel te nemen aan één van de Vreemde Tafels. Laat je meevoeren naar andere oorden met Cinema Belmundo of geniet van een documentaire in De Thuishaven. Weet je al veel over de oorzaken van migratie? Dan is de quiz '#AllemaalMensen' en 'migratie, een onderzoek' beslist iets voor jou.

Kortom, voor ieder wat wils. Hopelijk mogen we je ontmoeten op een van de vele activiteiten. Bruggen bouwen doen we immers samen.

 

Deel dit artikel