Bescherm vrouwen in Haïti tegen seksueel geweld

Voor de vrouwenbeweging in Haïti wordt 8 maart 2010 een bijzondere dag: ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de Internationale Vrouwendag zullen zij duizenden vrouwen herdenken en een nieuwe impuls geven aan hun strijd rond geweld tegen vrouwen.

Op 8 maart organiseert de Nationale Coördinatie Vrouwenrechten (CONAP), een coalitie van diverse vrouwengroepen, een speciale ceremonie in Port-au-Prince om eer te betuigen aan de vrouwelijke leiders. Vrouwen die aan de basis lagen van de vrouwenbeweging in Haïti en die gestorven zijn onder het puin van de aardbeving op 12 januari.

"Bij de viering van de 100ste verjaardag van de Internationale Vrouwendag zal CONAP haar inzet voor de bevordering en de verdediging van vrouwenrechten op gepaste wijze herbevestigen", zo stelt Olga Benoit van SOFA(partnerorganisatie van Oxfam-Solidariteit). "Meer dan ooit blijven wij vrouwen steunen. We zijn solidair met alle sociale organisaties die samen een rechtvaardig, solidair en zelfstandig land willen opbouwen waar de basisrechten van iedereen gerespecteerd worden."

BRON:
Oxfam Solidariteit

Deel dit artikel