Bevolking in Gaza heeft uw steun nodig

In minder dan een week heeft u, samen met 7.000 anderen, de petitie "Stop de slachting in Gaza" van Oxfam-in-België getekend. Uw steun blijft nodig, ook om de druk op Europese politici op te voeren.

Oefen mee druk uit!
Met uw steun heeft Oxfam zich rechtstreeks tot de minister van Buitenlandse Zaken gericht om de meest dringende zaken te bespreken na het staakt-het-vuren: het openen van de grensposten in Gaza voor goederen, personen en humanitaire hulp, het stopzetten van de uitbreiding van de relaties tussen de EU en Israël zolang deze grenzen niet geopend worden en het installeren van een inventarisatiemechanisme voor projecten die stilgevallen of vernietigd zijn door de oorlogvoerende partijen.

Om hierin te slagen, moet er blijvend druk uitgeoefend worden, vooral op de Europese instanties. Daarom heeft Oxfam International besloten een brede oproep te lanceren in meerdere Europese landen. In Frankrijk, Nederland, Spanje en bij ons in België verspreidt Oxfam een open brief die aan de beleidsmakers vraagt meteen in actie te schieten voor de burgerbevolking en om het embargo op de Gazastrook op te heffen.Deel dit artikel