Climate express en klimaatcoalitie niet te stoppen

WeAreMarching hilde bis

Na de afgelasting van de mars in Parijs en daarna die van Oostende, zochten Climate Express en de Klimaatcoalitie - waar 11.11.11 deel van uitmaakt - in allerijl naar een alternatieve actie.

Die alternatieve actie houden we nu zondag 29 november.

Laat van je horen met #WeAreMarching

Waarom? Wereldwijd worden er op die dag, net voor de klimaattop, acties gehouden voor een sterk en ambitieus klimaatakkoord: in 150 landen en op alle continenten. En ook België wil nu zondag niet ontbreken.

Omdat een grote manifestatie de volgende dagen niet mogelijk is, roepen we iedereen op voor zichzelf een veilige plek te zoeken en daar op een creatieve manier je stem te laten horen. Zo’n actie kan alleen of in groep, op het strand, op straat of gewoon van thuis uit.

WeAreMarching hilde

Alle kleine en grote ‘klimaatacties’ op 29 november kunnen met de wereld gedeeld worden onder de hashtag #WeAreMarching.

Tover jij ook een ludieke actie uit je hoed?

 

Klimaatmars Oostende op 6 december

climate express zesdecember

Na heel wat overleg kregen Climate Express en de Klimaatcoalitie gisteren toch nog groen licht voor een klimaatmars in Oostende op 6 december. Wie wil kan op die dag zijn stem laten horen voor een beter klimaat en een rechtvaardige wereld.

Voor Climate Express, die voorzag in vervoer naar de grote klimaatmars in Parijs, is het te kort dag om op grote schaal vervoer te organiseren. Ze vragen dus iedereen om op 6 december op eigen kracht naar Oostende te komen: met de trein, de bus, de fiets, te voet en andere alternatieven.

Er is een event op Facebook. Nodig al je vrienden uit.


Wat met mijn ticket naar Parijs?

Omdat de mars op zondag 29 november niet kan doorgaan, zullen de treinen en bussen van Climate Express niet rijden. Climate Express annuleert dan ook alle tickets. De details over de terugbetaling van het ticket volgen in de loop van komende maand.

Dank voor je begrip.

11.11.11 DOOR:

De ideale voorbereiding

Wil je alles nog eens op een rijtje?Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels