Dans mee tegen geweld tegen vrouwen

Op 14 februari 2013 danst de hele wereld om geweld tegen vrouwen aan te klagen. Op Valentijnsdag organiseren Europese vrouwelijke lobbyisten (EWL), samen met het platform 'One Billion Rising Brussels Europe', een flashmob in het centrum van de stad.

Zeg NEEN tegen de schending van vrouwenrechten en dans mee op 14 februari. 


 

One Billion Rising!

One Billion Rising zal groot, feestelijk en gezellig zijn. Het gaat erom lijf en leden op speelse wijze in te zetten om het geweld aan te klagen dat vrouwen wereldwijd aangedaan wordt. Er wordt gedanst dat het een lieve lust is en het mag plezierig zijn, zolang maar voor iedereen duidelijk is dat geweld tegen vrouwen een schending van hun rechten is.

Eén vrouw op drie wordt mishandeld of verkracht in de loop van haar leven. Met een wereldbevolking van 7 miljard betekent dit dat een miljard vrouwen en meisjes slachtoffer zijn!
"Een miljard gruweldaden, dat is onaanvaardbaar. Een miljard dansende vrouwen daarentegen, dat is een revolutie!" zei Eve Ensler, auteur van de 'Vaginamonologen' en initiatiefneemster van 'One Billion Rising'.

 

 

14 februari, Valentijnsfeest?

14 februari is de 15de verjaardag van V-day, een internationale campagne om geweld tegen vrouwen aan te klagen. Actievoerders, schrijvers, denkers, beroemdheden, vrouwen en mannen uit de hele wereld komen dan samen hun woede uitschreeuwen: ze staken, dansen en staan op om de keten van het onrecht tegen vrouwen te doorbreken.


 

 

Flashmob in Brussel.

Op Valentijnsdag organiseren Europese vrouwelijke lobbyisten (EWL), samen met het platform 'One Billion Rising Brussels Europe', een flashmob in het centrum van de stad.

  • Zeg NEEN te zeggen tegen de schending van vrouwenrechten. Leer nu al dansen op 'Rise Up, Stand up! en doe mee op 14 februari vanaf 16h30 op de song 'Rise Up, Stand Up'. 


Meer info:

De European Women's Lobby (EWL) is de grootste koepelorganisatie van Vrouwenorganisaties binnen de Europese Unie. Ze lobbyen voor vrouwenrechten en gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

One Billion Rising
is een dansmanifestatie tegen geweld tegen vrouwen. Iniatiefneemster is Eve Ensler, auteur van de 'Vaginamonologen'.
BRON: Oxfam Solidariteit
Oxfam-Solidariteit DOOR:

Deel dit artikel